ГЕРБ с митинг: Радев нарече над милион български граждани мутри

Бойко Борисов се включи в митинга минути след обявяването на новината, че България влезе в ERM II

Деница Сачева
Източник: БГНЕС

Деница Сачева

Румен Радев нарече над милион български граждани мутри. "Мутри ли сме? Не!" Така отвърнаха привържениците на правителството и на ГЕРБ на голям митинг пред Министерския съвет, на метри от протеста в подкрепа на президента на "Дондуков" 2.

Пред множеството говориха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на социалната политика Деница Сачева, депутати от управляващата партия.

"Това е митинг в подкрепа на европейското правителство, а не контрапротест. Българските граждани отредиха ние да управляваме", заяви парламентарният председател Цвета Караянчева.

Радев вчера нарече правителството и прокуратурата "мутри". Не бива да достигаме дотук. Това, което направи вчера президентът, е недопустимо", категорична беше тя. Караянчева обвини държавния глава, че призовава към неподчинение и целта му е да се стигне до назначено от него служебно правителство.

Тук може да откриете още новини от страната!

"Мутри ли сме?", провикна се Караянчева, а протестиращите й отвърнаха в хор: "Не!" "Тук сме, за да покажем, че ние не работим за мафията, а за хората. Някой се опитва да ни внуши, че ние работим за мафията", заяви Сачева пред множеството.

"Поводът да се съберем днес не е хубав, поводът е тежката разделителна линия в българското общество, която беше дълбана 4 години от Румен Радев и БСП", обвини депутатът Тома Биков на митинга.

Той направи тежката констатация, че "на четвъртата година българските граждани седят от двете страни на улицата, мразят се и се псуват".

Биков обяви, че управляващите са имали намерение да възпрат митинга на ГЕРБ в подкрепа на кабинета, но се отказали, когато чули президентът да нарече мутри над милион български граждани.

"Къде да отидат над милион души, които имат право на мнение точно така, както и привържениците на президента?", попита депутатът.

"Днес сме дошли да си кажем мнението, не сме дошли да мразим. Ние няма да позволим мафията да си върне държавата", провикна се Тома Биков. Очаква се пред контрапротеста да слезе и да говори и премиерът Бойко Борисов.

Множеството скандира "Бойко! Бойко! Борисов!" Протестиращите спазват и противоепидемичните мерки - почти всички хора са с маски на лицето.

Плътен кордон полицаи разделят двата протеста, които нямат досег помежду си. Провокации до момента няма.

20:03 | 14 Август 2020 г.

Министърът на туризма: "Аполония" ще удължи сезона...

20:03 | 14 Август 2020 г.
Фестивалът на изкуствата “Аполония” през септември ще допринесe за удължаване на сезона. Исках лично да се уверя как протича ...
19:12 | 14 Август 2020 г.

Радев: Премиерът няма право да иска свикване на Ве...

19:12 | 14 Август 2020 г.
Президентът Румен Радев не подкрепи инициативата на премиера за свикване на Велико народно събрание с аргумента, че това е негово право, ...
Румен Радев
18:30 | 14 Август 2020 г.

Обръщение на Румен Радев към народа

18:30 | 14 Август 2020 г.
Президентът Румен Радев ще направи обръщение към народа днес, 14 август, от 19.00 часа на "Дондуков" 2. Това съобщиха от п...
17:55 | 14 Август 2020 г.

Каракачанов: Лидерите на протеста искаха промени в...

17:55 | 14 Август 2020 г.
Коалиционният партньор и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обясни, че премиерът Бойко Борисов още рано сутринта го е запознал с решеният...
Ахмед Доган
17:11 | 14 Август 2020 г.

ДПС цитира д-р Ахмед Доган: Рестартът на демократи...

17:11 | 14 Август 2020 г.
ДПС коментира индиректно развоя на политическата криза с реч на Ахмед Доган.   В профила си в социалната мрежа лидерът на дв...
16:44 | 14 Август 2020 г.

НФСБ с девет предложения за нови текстове в Консти...

16:44 | 14 Август 2020 г.
Ръководството на НФСБ излезе с девет предложения, за които ще настоява да бъдат обсъждани като бъдещи текстове в новата Конституция след ...