Борисов: Има вариант да си тръгна и все пак правителството да продължи

Премиерът заяви, че е поел ангажимент към избирателите си и ще продължи да работи, както до сега

Бойко Борисов
Източник: БГНЕС

Бойко Борисов

Готов съм по всяко време да си тръгна, правил съм го, готов съм. И заради мен по никакъв начин не искам да има напрежение. Аз не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците и затварят кръстовища, каза премиерът Бойко Борисов.

Ако ние сме толкова силни и единни какъв е проблемът да има служебно правителство. Ще предложа варианти, включително аз да си тръгна и да продължи правителството, каза Борисов.

Искам с моите колеги и приятели да го обсъдим, да говоря за всичко, което са направили, уточни Борисов.

Не желая държавата да бъде разединена. Ние никога не сме правили коалиция с ДПС и никога няма да правим, категоричен е Борисов. Няма да допуснем такива коалиции, каза Борисов.

Един ден повече не трябва да стоим в управление ако хората не ни искат. Ще проведем много разговори. А на тези, които говорят, само ще им напомня приемането на България в банковия съюз и еврозоната. Много ги ядосва олигарсите това. Няма да могат да фалират банки, няма да могат да се теглят пари кеш, затова ще ми правят компромати, но както виждате това много не ме притеснява, подчерта Борисов.

Аз съм най-проверяваният политик в България през всичките тези години. Усещам напрежение в обществото заради исканото чувство за справедливост. Единственото, което не сме направили да издигнем кандидат за главен прокурор. Не моя подпис стои под указа на президента Радев за назначаване на главен прокурор, а неговия. Аз 11 пъти подред заедно с вас съм печелил избори. Три пъти със служебно правителство. Последното беше на президента Радев. Нас не ни е страх, но не вярваме на Радев. Нямаме никакъв проблем със служебно правителство. Без служебно правителство не могат да се вземат заеми, ако икономиката блокира. Не може да се обявява извънредно положение. Ако се открие ваксина, само НС може да ратифицира споразумение, за да се купи. Без НС няма да има държавен бюджет за 2021 г., изброи Борисов.

Много моля не отговаряйте на провокации. Те това целят. За това са пратени тук. Демократичните хора не ходят да плашат бебета и деца, а те това направиха пред къщата на Фандъкова, после дойдоха пред моята къща.

Нека да им видим акъла на „демократите”. Затвори, Белене, такава демокрация имахме и аз съм потърпевш. Тези, които до болка познати сега, неблагодарни хора, единият го правихме омбудсман, другият ни беше коалиционен партньор. Дойде Христо Иванов задкулисно в офиса на ГЕРБ да каже колко ме обича. Георги Георгиев лежеше в централата на ГЕРБ, за да се срещне с мене. Това някак си го забравят. Ние сме за единство на нацията, каквото и да ни струва като партия, защото предстоят толкова тежки месеци, каза Борисов.

Ако аз съм причината, отивам си веднага. Моля, не се поддавайте на провокации, добави още Борисов.

В ДНК-то на нашата организация е заложено да се справя в трудни моменти, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Евродепутатът произнесе слово пред партийния актив на провеждащата се в София Национална конференция на партия.

Тук може да откриете още новини от страната!

В четирите края на България, откъдето сте вие, има проекти и съградено, което е витрина. Витрина за добро управление, каквото другите нямат“, заяви той.

От политическата камбанария ние сме партия-парадокс. Управляваме така, че да е лесно на следващите след нас. Така се прави. Следващите, които и да са те, не бива да гасят нашите пожари“, смята той.

Време е да си вдигнем главата, а не юмрука“, призова евродепутатът, визирайки държавният глава Румен Радев и неговата подкрепа за антиправителствените протести, което от около месец се провеждат в София и други градове на страната.

Ние превърнахме здравата работа в религия“, смята Новаков, който подчерта още, че вероятно партията е допуснала и много грешки в управлението, но непрекъснато работи са тяхното отстраняване и взема решения единствено в интерес на хората.

Десислава Ахладова-Атанасова
09:16 | 01 Октомври 2020 г.

Министър Ахладова: Законопроект дава възможност да...

09:16 | 01 Октомври 2020 г.
„В НС е внесен законопроект за това независим прокурор да може да разследва главния и заместниците му". Това обяви пред Нова т...
Деница Николова
19:01 | 30 Септември 2020 г.

Деница Николова: Южен централен район ще получи по...

19:01 | 30 Септември 2020 г.
Южен централен район ще получи по-голямо финансиране от европейските фондове в следващия програмен период 2021-2027 г. спрямо сегашния бю...
Даниела Дариткова
16:25 | 30 Септември 2020 г.

Дариткова: Докладът на ЕК за върховенството на зак...

16:25 | 30 Септември 2020 г.
Докладът на ЕК за върховенството на закона е положителен и обективен. Това заяви председателката ан ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова на брифи...
Деца
16:22 | 30 Септември 2020 г.

МОН: Започна кандидатстването за ОПРЧР за изгражда...

16:22 | 30 Септември 2020 г.
От днес работодатели и институции от централната и местната власт могат да кандидатстват с проекти по Оперативна програма „Развитие...
15:33 | 30 Септември 2020 г.

Сачева: Хората с увреждания ще получават финансова...

15:33 | 30 Септември 2020 г.
"Предложенията за промени в Закона за хората с увреждания ще гарантират това, че хората ще могат да получат месечна финансова подкре...
Росен Желязков
15:14 | 30 Септември 2020 г.

Министър Желязков: Необходимо е държавата и бизнес...

15:14 | 30 Септември 2020 г.
„Намерението на държавата е да е проактивна в използването на предвидените 1,2 милиарда евро от Европейския механизъм за възстановя...