Добрев не иска да е в Изпълнителното бюро на БСП, ще прави мониторинг на политиката

Георги Тодоров пък алармира за нередност в листата за Национален съвет - името му фигурира три пъти в листата

Кирил Добрев
Източник: Канал 3

Кирил Добрев

"Ще бъда един редови член на Националния съвет и ще правя мониторинг на цялата политика, която се провежда. Ако ръководството има нещо нужда от мене, аз ще изпълнявам". Това каза Кирил Добрев, който бе основен конкурент на Нинова за лидерския пост, след края на червения конгрес, на който бе избран нов Национален съвет.
 
Той заяви, че няма желание да бъде част от Изпълнителното бюро на партията.
 
"Имаме вече ново поколение млади политици, които са част от управлението на БСП. Най-ценното е тези хора да бъдат умни, мъдри, да не бъдат някакви машини за гласуване, а да са хора с характер. И съм убеден, че БСП с това ново поколение ще върви напред", каза той във връзка с новия пленум.
 
 
По думите му членовете, които са влезли, са млади, нови, надъхани, ентусиазирани, които ще водят партията напред.
 
"Тези неща, които свързват днес новия Националния съвет, са много повече от тези, които ги разделят. Оптимист съм, че ръководството ще води партията в правилна посока", добави той.
 
Добрев коментира и факта, че много знакови лица като Сергей Станишев, Георги Пирински, Михаил Миков не влязоха в новия състав на червения пленум.
 
"Ще липсват. Ние направихме промяна в парламентарната група. Усети се, че ни куца и опита, и мъдростта и знанието, но колегите се научиха в парламента. Сигурен съм, че новите колеги от Националния съвет ще се научат също", заключи той.
 
Георги Тодоров, който бе един от кандидатите за лидер на левицата, но се отказа в последната седмица от изборната надпревара, пък алармира за нередност в листата за Национален съвет.
 
Оказа се, че името му фигурира три пъти в листата. Първо било записано два пъти едно под друго, а след като съобщил, за този казус, бил дописан още един път в листата.
 
"Казусът е, че присъствам в листата два пъти подред, едно под друго имената са ми записани. Тоест аз наистина се чувствам ужасно раздвоен. Един път съм от Бургас, един път съм от София. Въпросът беше повдигнат в зала, бяхме уверени от ръководството на комисията, че всички такива грешки са отстранени, а след това се оказа, че в листата продължавам да фигурирам с две имена.
 
Включително един от членовете на комисията се опита много активно да ме убеди, че аз съм двама души. И аз сега съм раздвоен - дали да давам Оскари за специални ефекти или да давам Нобел за клониране на кандидат", коментира той.
 
Той посочи, че ще поиска да се съберат резултатите на единия Георги Тодоров и на другия при броенето.
 
"Или ако и двамата Георги Тодоров съберат достатъчно гласове, за да станат членове на Националния съвет, може би ще искам в следващия Национален съвет да гласувам с два гласа", предположи Тодоров.
 
Резултатите от изборите за нов Национален съвет все още не са ясни. И тази сутрин продължава броенето на бюлетините, след като социалистите гласуваха за новия пленум тази нощ.
 
Близо 700 кандидати се борят за 113 места в Националния съвет на БСП. За 37 места в младежката квота пък участват 114 млади социалисти.
 
07:21 | 30 Октомври 2020 г.

Премиерът: Ще обсъдим намаление на 9% на ДДС и за ...

07:21 | 30 Октомври 2020 г.
"Категорично съм против пълното затваряне или каквото и да е било, свързано с ограничение на хората", заяви Борисов, който се в...
Екатерина Захариева
22:04 | 29 Октомври 2020 г.

Екатерина Захариева: България има достойно място в...

22:04 | 29 Октомври 2020 г.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева председателства първото заседание на Междуведомствената координационна гр...
Бойко Борисов
22:00 | 29 Октомври 2020 г.

Премиерът Борисов: Настоявах за единни бързи тесто...

22:00 | 29 Октомври 2020 г.
Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет по въпросите на COVID-1...
Марияна Николова, Димитриос Хронопулос
19:29 | 29 Октомври 2020 г.

Министър Николова: България и Гърция са партньори,...

19:29 | 29 Октомври 2020 г.
И за България, и за Гърция туризмът има фундаментално значение, като вярвам, че ние не сме конкуренти, а партньори, работещи за неговото ...
министерство на земеделието и храните, МЗХ, сграда, София
19:06 | 29 Октомври 2020 г.

Заради усложнената обстановка се удължават срокове...

19:06 | 29 Октомври 2020 г.
Поради усложнената епидемиологична обстановка в страната ДФ „Земеделие“ удължава сроковете за прием на заявления и отчитане п...
Министерство на туризма
18:37 | 29 Октомври 2020 г.

COVID-19 затвори Министерството на туризма

18:37 | 29 Октомври 2020 г.
Министерството на туризма ще бъде затворено на 30 октомври - петък, заради служител с коронавирус. Служителка от администрацията, която е...