Борисов изпраща опасните мигранти на границата (ВИДЕО)

Основният организатор на размириците е задържан, осъждан е в Германия за наркотрафик

Бойко Борисов
Източник: Канал 3

Още по темата
Хората, които не спазват обществения ред в Харманли, ще бъдат преместени на границата, на места, където те да бъдат охранявани. Те ще бъдат изолирани в бивши изоставени казарми по 50-100 човека. Направена е организация веднага да започне преместването на около 1000 мигранти. Това заяви в Харманли премиерът в оставка Бойко Борисов.

"Ще преместим до сряда бежанците на границата. Ще ги настаним в бивши казарми", обяви след посещението си в лагера премиерът. 

Борисов съобщи още, че около лагера в Харманли ще се поставят осветление и кльонове в двете посоки, за да се ограничат онези, които нарушават обществения ред. До четвъртък ще бъдат завършени всичките съоръжения.

Основният организатор на размириците е задържан, съобщи Борисов. По думите му той е бил арестуван вече в Германия за наркоразпространение. Там той е излежал присъда от 1 година и половина. След като е бил освободен, е пристигнал в България, където е започнал подривна дейност. Тук е от 4 месеца. Той ще бъде незабавно изведен от страната.

В същото време тези, които нарушават обществения ред, максимално бързо ще се търси начин да се екстрадиртат от България, бе категоричен премиерът в оставка.

"Това, което се случи снощи беше един доста голям мотив за всички, които настояваха де не се минава към центрове от затворен тип. Срещнах се и с едните и с другите. Не мога да опиша това, което видях в очите на тези с деца и жени, които бягат от Ислямска държава и ракетите", каза той.
 
Премиерът се обърна към Москва и Вашингтон. ”Спрете тази война! Това няма да спре, ако не спре войната. Хората искат да се приберат”, каза Борисов.
 
”Бих разделили бежанците на две групи. Едните са тези, които си чакат решенията за закрила. Такива са хората бягащи от война. Те са доволни! Помолиха да благодаря за топлото посрещане на хората от Харманли. Има други, които считат, че държавата им е длъжна. Създават проблеми в държавата, която им е дала своето гостоприемство. Тези две групи ще се третират различно”, категоричен бе той.
 
По време на изказването си пред медиите, хора от публиката се провикнаха по адрес на Борисов - "прредател". В защита на Борисов обаче скочи Динко Вълев от Ямбол, който заплаши със саморазправа провокаторите. 

 

Комисар Мария Габриел
14:32 | 01 Юни 2020 г.

Комисар Мария Габриел обсъди с екипа на БСК новите...

14:32 | 01 Юни 2020 г.
Комисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел проведе днес (1 юни 2020 г.) работна сре...
Бойко Борисов , Александър Вучич
11:23 | 01 Юни 2020 г.

Борисов: Въпреки кризата с коронавируса работата и...

11:23 | 01 Юни 2020 г.
Въпреки кризата с коронавируса работата и на автомагистрала "Европа", и на "Балкански поток" не е спирала. Това з...
Бойко Борисив, Александър Вучич
10:21 | 01 Юни 2020 г.

Премиерът Борисов проведе среща с президента на Съ...

10:21 | 01 Юни 2020 г.
Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич проведоха двустранна среща на летище София, преди да отпъту...
Борисов, Вучич
08:26 | 01 Юни 2020 г.

Вучич пристинга у нас по покана на Борисов (ВИДЕО)

08:26 | 01 Юни 2020 г.
Министър-председателят Бойко Борисов посрещна президента на Сърбия Александър Вучич, който пристигна на еднодневно посещение в България п...
16:15 | 31 Май 2020 г.

Борисов инспектира строежа на Южната дъга на Около...

16:15 | 31 Май 2020 г.
Премиерът Бойко Борисов инспектира работата по строителството на Южната дъга на Софийския околовръстен път.   Той обяви в пр...
11:25 | 31 Май 2020 г.

Бойко Борисов: Красимир Живков ще бъде отстранен о...

11:25 | 31 Май 2020 г.
"Няма да искаме оставка на заместник-министър Живков. В понеделник го сменяме". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е в Б...