Интрига вляво! Корнелия Нинова не дойде на форума на Станишев

Соцлидерката предпочете събитие под патронажа на Румен Радев

Интрига вляво! Корнелия Нинова не дойде на форума на Станишев
Източник: Канал 3

Интрига вляво! Корнелия Нинова не дойде на форума на Станишев

Интрига вляво се заформи преди минути на форума, организиран от лидера на ПЕС Сергей Станишев и евродепутата от ЕНП Ева Майдел. Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе записана като основен лектор по въпросите за влизането на България в Еврозоната, но не се появи на форума. Депутатът от БСП Драгомир Стойнев обясни, че тя много съжалява, че не може да присъства и ще дойде по-късно, защото е на друго събитие. 

Бойко Борисов, Сергей Станишев и Корнелия Нинова бяха заявени като основни участници в дискусията "България в еврозоната. Икономическата логика срещу митовете". 

Станишев обяви в първите си думи, че целта е "да се търси консенсус за еврото".

На форума говорят министър-председателят Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и много други. 

По същото време Нинова бе на кариерен форум за хора с различни възможности. На него ще бъдат дадени възможности за реализация на хората с увреждания ще предложат родни и мултинационални компании в сферата на търговията, банкирането и новите технологии. Патрон на кариерния форум е и президентът Румен Радев.

Бойко Борисов, Сергей Станишев и Корнелия Нинова са сред участните в дискусия "България в еврозоната. Икономическата логика срещу митовете", която събира днес в София политици, министри, икономисти и социолози. Организатори са групите в Европейския парламент на Алианса на социалистите и демократите и на Европейската народна партия.


Според съобщение от офиса на евродепутата и лидер на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, цитирано от БТА, целта е "да се търси консенсус за еврото". 

Предварителната програма показва, че в дебата в "София Ивент Център" ще участват министър-председателят Бойко Борисов, ръководителят на делегацията на българските социалисти в европарламента Сергей Станишев, лидерът на БСП Корнелия Нинова, министърът на финансите Владислав Горанов, председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова и нейният заместник Йордан Цонев.


В двете сесии, на които модератори ще са журналистът Петър Волгин и бившият министър на икономиката Николай Василев, ще участват още бивши министри и зам.-министри на финансите и икономиката, депутати.


Институтът за пазарна икономика ще представи анализ "България в еврозоната. Цената на невлизането". Със свое проучване участва Центърът за устойчиво развитие към УНСС, а агенция "Сова Харис" - с представително социологическо проучване за нагласите на българите за присъединяването към еврозоната.


Като инициатори на дискусията са посочени евродепутатите Сергей Станишев и Ева Майдел. Организатори са Академията за леви европейски политики (АЛЕП), Атлантическият клуб в България, Европейското международно движение, Изследователски център "Тренд", Институтът за дясна политика, Либералният институт за политически анализи (ЛИПА), Институтът за пазарна икономика, "ПанЕвропа България" и Центърът за устойчиво развитие към УНСС.

Гостите в Беновска пита на 2 февруари 2020 г.
 40
20:12 | 05 Юни 2020 г.

Теменужка Петкова: Заблуда е, че ще има увеличаван...

20:12 | 05 Юни 2020 г.
Стана комуникационен вакуум и не можа да бъде обяснено какво точно е направил регулаторът и това доведе до смут сред обществеността, обяс...
16:44 | 05 Юни 2020 г.

Кирил Ананиев: Старата сграда на детската болница ...

16:44 | 05 Юни 2020 г.
Влизаме в процедура и след няколко месеца ще започне събарянето на сградата, посочи здравният министър.  "Продължавам да см...
15:08 | 05 Юни 2020 г.

Румен Радев се срещна с пилотите, които ще се обуч...

15:08 | 05 Юни 2020 г.
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев се срещна днес на "Дондуков" 2 с първата група български...
14:56 | 05 Юни 2020 г.

Росен Желязков: За силна европейска екосистема за ...

14:56 | 05 Юни 2020 г.
Секторните финансови инструменти – Програмата за цифрова Европа и Механизмът за свързване на Европа, ще укрепят цифровия суверените...
14:40 | 05 Юни 2020 г.

Сачева: Над 73 млн. лв. са платени по схемата 60/4...

14:40 | 05 Юни 2020 г.
Над 73 млн. лв. вече е платил Националния осигурителен институт по схемата 60/40 на 11 000 работодатели, за да оставят на работа над 170 ...
Валери Симеонов
12:26 | 05 Юни 2020 г.

Валери Симеонов: Казина и хазартни зали да има сам...

12:26 | 05 Юни 2020 г.
"Вчера в деловодството на НС внесохме законопроект, който подготвяме от доста време. Той е втората стъпка, която ще предприемем срещ...