ГЕРБ обясни защо няма общо решение на КСНС: Не приемаме, че държавата е абдикирала

ГЕРБ обясни защо няма общо решение на КСНС: Не приемаме, че държавата е абдикирала
ГЕРБ не са подкрепили заключителната декларация на президента от заседанието на КСНС, защото в нея имало констатации, които внушават, че няма държава и че институциите не работят. Това разкриха шефът на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и зам.-шефът на НС Емил Христов. Г-жа нинова подкрепи включително и това, че държавата отсъства, възмути се Христов на излизане пред медиите. „Може да не е това, което искаме, но работят.
 
Изведнъж да приемаме, че държавата е абдикирала и не работи“, добави той и подчерта, че няма как такова нещо да одобрят. По думите му от текста, предложен от Румен Радев, всички, които заемат ръководни и висши длъжности, трябвало да се чувстват априори виновни. Не отричаме, че има проблем с корупцията, но за съжаление предложената декларация беше със заключения, които не кореспондират с реалностите, смята Дариткова. Затова и политическите сили не достигнали до общо решение след КСНС, а само Нинова подкрепила президента. 
 
 
Дариткова дори вметна, че след като са толкова активни със законодателни промени срещу корупцията, разчита този КСНС като знак за това БСП да се завърнат в парламента.
kanal3

kanal3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *