Кой почина на ринга в Албания: Исус Величков или Борис Станчов?

Появи се пост във Фейсбук профила на обявения за мъртъв Величков, от боксовия съюз чакат резултати от аутопсията

Починалият след мач в Албания български боксьор се оказа друг

Починалият след мач в Албания български боксьор се оказа друг

Издъхналият в Албания български боксьор се оказа друг - не Исус Величков, както бе обявено в писмо на професионалния боксов съюз, а Борис Станчов, предава Gong.bg. Трагичният инцидент се разигра в Шкодра на галавечер в събота с участието на наш сънародник. Според албанските медии българинът е получил инфаркт.
 
Борис Александров Станчов често участвал в мачове в различни турнири под друго име. За галата в Шкодра бил със самоличността на Исус Величков, който притежава и съответния лиценз, според Sportal.bg и gong.bg.
 
В профила на Величков във Facebook се разяснява, че не той е починалият, а Борис. Самият Исус тъжи за Станчов, с когото очевидно са били близки. Появи се информация, че са били братовчеди, но тя не е потвърдена.  
 
 
"Почивай в мир, Шампионе! Винаги ще те носим в сърцето си!", пише в профила на Величков. 
 
От Българския професионален боксов съюз (БПБС) информираха, че 21-годишният Величков участвал в мач в категория "перо" срещу местния представител Ардит Муря, като в четвъртия рунд е припаднал. На помощ веднага са се притекли от лица от медицинския екип, които са успели да го върнат в съзнание и да го транспортират в близката болница. Там обаче лекарите загубили битката за живота му.
 
"Имаме неофициална такава информация. Никак не ми се иска това да е вярно. Ако е истина, става въпрос за престъпление", заяви пред bTV Венцислав Николов, който е международен боксов съдия и член на УС на БПБС.
 
"Нямам обяснение, документите за тази среща са абсолютно изрядни. Те са с личната карта и задграничния паспорт на Исус Величков. За подобни мачове трябват лиценз, разрешение от федерацията и медицинско, които Исус Величков е притежавал. 
Ако друг човек се е бил вместо него, е недопустимо", изтъкна Венцислав Николов.
 
От Българския професионален боксов съюз увериха по bTV, че мачът, в който е участвал Величков, е бил оторизиран. "По отношение на причините за смъртта на българския състезател, ние очакваме официално становище на промоутъра, както и официално видео за случилото се. Очакваме да излязат резултатите от аутопсията, тъй като събитието не просто е трагично, а е и много тревожно с оглед на това, че става въпрос за един 21-годишен млад състезател.", каза Дамян Дамянович, който е член на УС на БПБС.
 
"Ние държим връзка с мениджъра на състезателя. Той ни извести, че по време на самия мач не е имало нищо тревожно. Затова очакваме официалното видео, в което да проследим дали е имало някакви тревожни индикации".
 
"Ние сме издали необходимите документи, изпратили сме ги на албанските колеги, така че участието му е оторизирано. Очакваме да получим от промоутъра договора на състезателя. Днес очакваме да разговаряме и с мениджъра на състезателя, за да разберем повече подробности за случилото се.
 
"Това си е официално спортно събитие, на което е имало медицински екипи, медицински лица. Имало е съдии, които са проследявали за спазването на правилата. Нямам индикации да е страдал от нещо. Преминал е всички изследвания и въз основа на тях е получил лиценз от Българския професионален боксов съюз.
 
"Не сме говорили със семейството, очакваме мениджърът да го е направил. Ние ще го направим днес или утре.", добави Дамянович.
 
 

 

Етикети: загинал , боксьор
22:04 | 03 Юни 2020 г.

Започва дългоочакваното затопляне

22:04 | 03 Юни 2020 г.
Преди обяд в четвъртък ще бъде предимно слънчево, следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места е възможно ...
20:05 | 03 Юни 2020 г.

Разрешиха спортните мероприятия пред публика

20:05 | 03 Юни 2020 г.
От 10 юни се разрешават колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи н...
18:49 | 03 Юни 2020 г.

Излязоха верните отговори на втората задължителна ...

18:49 | 03 Юни 2020 г.
Ясни са отговорите от провелата се днес втора задължителна матура. Тя е по избираем от зрелостниците предмет. В цялата страна д...
път
16:20 | 03 Юни 2020 г.

АПИ: Започва ремонтът на пътя в Сливен – Ямбол

16:20 | 03 Юни 2020 г.
От утре – 4 юни, започва ремонтът на 8,6 км от път II-53 Сливен – Ямбол между Крушаре и Ямбол /от км 136 до км 144+604/ в обл...
Емил Караниколов
15:38 | 03 Юни 2020 г.

Държавата изгражда инфраструктура за зареждане на ...

15:38 | 03 Юни 2020 г.
Освен бензиностанциите, държавата сериозно се ангажира да изгради и инфраструктура за зареждане на електрически превозни средства, обяви ...
Доц. Ангел Кунчев
15:30 | 03 Юни 2020 г.

Доц. Ангел Кунчев: Епидемията от COVID-19 приключв...

15:30 | 03 Юни 2020 г.
Макар да се задава краят на пандемията у нас продължава да стоят много неизвестни пред това как ще продължим да живеем. За мерките, очакв...