"България Ер" с промени в разписанието на полетите си до средата на април

Намален е броя на полетите до Брюксел, Франкфурт, Прага и други дестинации

Bulgaria Air отменя полетите до Брюксел през уикенда
Източник: БГНЕС

Bulgaria Air отменя полетите до Брюксел през уикенда

Поради динамичната ситуация с разпространението на коронавирус COVID-19 в различните части на света, довела до извънредно положение в редица страни, до средата на април "България Ер" редуцира част от планираните полети до някои от директните си дестинации, а друга част от тях обединява.
 
Мярката е временна и се взима в момент, в който повечето авиокомпании приземяват свои самолети и отменят всички полети до София. По маршрутите, за които няма забрана за летене от държавните органи, "България Ер" ограничава минимално своите полети, за да може все пак да осигури, като Национален превозвач, възможност на всеки да се върне в родината си в случай, че пандемията го е заварила в друга страна.
 
 
Полети от и до Испания
 
От 18 март до края на месеца ще бъдат отменени всички полети до Мадрид, Палма де Майорка и Малага. За периода няма планирани полети между София и Барселона.
 
Полети от и до Израел
 
Поради обявените от местните власти ограничения за въздушните връзки с Израел, в периода 15 март – 01 април са отменени полетите на авиокомпанията до Тел Авив.
 
Полети от и до Италия
 
Заради въвеждането на национална епидемиологична обстановка в Италия до 4 април са анулирани полетите ни до Рим и Милано.
 
Полети между София и Варна
 
Намаленото търсене налага редукция на полетите София – Варна до два на ден – сутрешен и вечерен. Билетите на всички пътници от анулираните следобедни полети (FB977/8) ще бъдат презаверени.
 
Намален е броя на полетите до Брюксел, Франкфурт, Прага и други дестинации. Паралелно с това част от полетите ще бъдат обединени, за да се даде възможност на всеки да стигне до дестинацията си.
 
Паралелно с това авиокомпанията и летищните органи са засили още повече хигиенните изисквания при почистването на самолетите. Преди и след всеки полет пасажерският салон и санитарните помещения се почистват особено щателно със специални препрати.
 
В тоалетните на самолетите на авиокомпанията са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти. Качеството на въздуха в самолетите се гарантира от специални филтриращи системи, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и била зараза по въздушен път.
 
Екипажите на националния превозвач са запознати с всички препоръки на световните здравни и международните авиационни власти и са специално обучени да действат в случай, че се установи случай на заразен с коронавирус COVID-19 на борда. Ако сте сред пътниците, засегнати от промени, вижте как може да препланирате полета си ТУК, както и в секция Помощ за клиента - Обща информация.
 
В условията на разпространяващта зараза с COVID-19 авиокомпания "България Ер"и летищните органи работят при засилени хигиенни мерки и изисквания при почистването на самолетите. Преди и след всеки полет пасажерският салон и санитарните помещения се дезинфекцират със специални препрати, както от авиокомпанията, така и от оторизираните санитарни служи на летище София.
 
Считано от 18.03 на полетите, изпълнявани от Националния превозвач се зарежда единствено:
 
- Бутилирана минерална вода за пътниците
 
В допълнение екипажите ни са запознати с всички препоръки на световните здравни и международните авиационни власти и са специално обучени да действат в случай, че се установи случай на заразен с коронавирус COVID-19 на борда.
 
06:08 | 30 Май 2020 г.

Църквата почита паметта на блажена светица с попул...

06:08 | 30 Май 2020 г.
  Днес, 30 май, Православната църква отбелязва делото на Света Емилия. Тя е известна като благочестивата майка на св. Василий Ве...
Започна матурата по български език и литература
22:11 | 29 Май 2020 г.

Матурата приключва, ако зрелостникът вдигне темпер...

22:11 | 29 Май 2020 г.
Матурата ще приключи преждевременно за зрелостниците, които по време на изпита внезапно развият симптоми на COVID -19. Това препоръчва гл...
Топлофикация София
20:27 | 29 Май 2020 г.

"Топлофикация-София" оставя 4 квартала без топла в...

20:27 | 29 Май 2020 г.
Четири столични квартала ще останат изцяло без топла вода за цели два месеца. Това обявиха от "Топлофикация - София". Причината...
Болница Благоевград
20:00 | 29 Май 2020 г.

Детското отделение на болницата в Благоевград затв...

20:00 | 29 Май 2020 г.
Детското отделение на благоевградската болница затваря врати от първи юни. Причината, която научихме официално от ръководството е, че е н...
19:38 | 29 Май 2020 г.

Делян Пеевски помoгна на малката Йордана за операц...

19:38 | 29 Май 2020 г.
172 000 лева дари Делян Пеевски за 2-годишната Йордана, родена с проксимален бедрен дефицит, което се изразява при нея с прогресивно ...
коронавирус, ковид, covid
19:15 | 29 Май 2020 г.

Започва мащабно тестване за коронавирус с антителн...

19:15 | 29 Май 2020 г.
Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев консултира методологията на предстоящото мащабно представително проучване, което да...