26-годишна учителка с астма пребори коронавируса

За жалост не успях да изкарам рождения си ден както ми се искаше

зима, маска, сняг, студ
Източник: Канал 3

26-годишна учителка, която е с астма и също така има здравословни проблеми с белите дробове и черния дроб, е преборила коронавируса буквално в битка на живот и смърт.

Сара Хол, която миналата седмица отпразнува своя 26-и рожден ден, разказа за тежкото изпитание, през което ѝ се е наложило да премине.

Симптомите започнали да се проявяват, когато младата преподавателка е почувствала, че започва да се преуморява повече от обичайното и постоянно да ѝ е студено. Още тогава, когато усеща, че тялото ѝ сякаш започва да се разболява, тя се самоизолира вкъщи. През следващите дни започва да изпитва главозамайване и затруднено дишане.

,,Борех се за всяка глътка въздух, постоянно бях замаяна и усещах, че всеки момент ще умра, но се опитах да запазя спокойствие – пих много вода и гледах да се занимавам с нещо, каквото и да е'', разказва момичето пред английския в-к ''Телеграф''.

,,До петък мислех, че започвам да се оправям, защото спрях да кашлям толкова често, дишането ми сякаш стана по-нормално и вече не ме тресеше... но това беше измама.  В същия този ден следобед изведнъж се строполих на дивана и целият свят изчезна пред очите ми. Започнах да повръщам. Разкашлях се неудържимо, едва си поемах въздух, дори за няколко секунди бях сигурна, че не мога да дишам. В следващите няколко часа ту се чувствах по-добре, ту пак ми прилошаваше и трудно дишах'', спомня си Хол.

Тогава тя се обажда на спешния телефон и обяснава симптомите на дежурния оператор, който ѝ заявява, че е заразена с COVID-19. От болницата обаче ѝ казват, че всички свободни екипи са заети и трябва да изчака около десет часа, за да дойде линейка. Съзнавайки, че едва ли разполага с толкова време, тя се обажда на своя приятел, който незабавно я откарва в близкото лечебно заведение.

В медицинския център лекарите потвърждават, че има коронавирус и започват да ѝ дават всякакви различни медикаменти и течности.

Четете още новини от България и света тук!

,,След седмица се чувствах значително по-добре и симптомите започнаха да отслабват.  За жалост не успях да изкарам рождения си ден както ми се искаше, но съм благодарна, че съм жива. Аз съм диабетик и имам известни проблеми с белите дробове и с черния дроб и въпреки това някак успях да преборя вируса'', допълва накрая 26-годишната Хол.

 

 

Поднасяне на цветя пред паметника на Христо Ботев в София 17
07:28 | 02 Юни 2020 г.

Свеждаме глави в памет на Христо Ботев и на загина...

07:28 | 02 Юни 2020 г.
Днес, 2 юни, отбелязваме Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Тази година се навършват 144 години от ...
Плаж, море и пясъчни кули
1
07:11 | 02 Юни 2020 г.

Морската вода по-топла от въздуха на Черноморието

07:11 | 02 Юни 2020 г.
  Днес облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превали краткотраен дъжд. След обяд ...
18:26 | 01 Юни 2020 г.

Отговорите на матурата по БЕЛ са качени онлайн

18:26 | 01 Юни 2020 г.
Министерство на образованието и науката публикува отговорите на въпросите от държавния зрелостен изпит по български език и литература, ко...
магистрала Струма
17:32 | 01 Юни 2020 г.

Натоварен е трафикът по автомагистрала „Струма“ и ...

17:32 | 01 Юни 2020 г.
Натоварен е трафикът по автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79. Това съобщиха за Радио „Фокус“ - Пирин от Обла...
квартал Дружба
16:58 | 01 Юни 2020 г.

Започна изграждането на фитнес на открито и площад...

16:58 | 01 Юни 2020 г.
Днес започна работа по изграждане на фитнес на открито и площадка за домашни любимци в парка с езерото в Дружба. Кметът на София Йорданка...
Казанлък избра Мария Петрова за Царица Роза 2020
16:43 | 01 Юни 2020 г.

Казанлък избра Мария Петрова за Царица Роза 2020

16:43 | 01 Юни 2020 г.
Първата виртуално избрана Царица Роза 2020 е абитуриентката Мария Петрова с 3 577 потвърдени гласа. Днес тя бе официално представена пред...