Студент в Англия събира пари за болницата във Видин чрез Великденски е-турнир

В създалата се тежка ситуация i големите трудности, които имат здравните заведения с пандемията от коронавируса, решил да помогне

Алекс Асенов, турнир, ФИФА
Източник: Facebook

Алекс Асенов, студент в Англия, обяви в Интернет дарителски виртуален футболен турнир FIFA 20. Целта на великденския турнир е за набиране на средства за болницата във Видин. Младежът е студент в Лафбъроу Юнивърсити (Loughborough University), в специалност "Спортен мениджмънт", роден е и е учил във  Видин. В създалата се тежка ситуация около социалната изолация и големите трудности, които имат здравните заведения с пандемията от коронавируса, решил да помогне. 
 
Така стигнал до идеята в Интернет да организира виртуален футболен турнир, наречен FIFA 20 . В него може да участва  всеки, който желае да играе, да се забавлява и разбира се да помогне, дарявайки определена сума за да подпомогне МБАЛ "Св.Петка" във Видин. В своята странаца младежът е написал:
 
"В това време на безделие да покажем, че не сме безделници! Заради пандемията имаме свободата да играем игри колкото искаме и когато искаме. От в къщи убиваме времето по най-приятния за нас начин. Предлагам ви играейки да помогнем на тези, които нямат време да гледат дори повторение на мач по телевизията - лекарите, сестрите и санитарите.
 
 
Една от болниците в тежък период е тази в родния ми град Видин. Колкото пари успеем да съберем, до стотинка ще стигнат до тях - каквото е нужно, колкото трябва.
 
Офертата ми е ясна - правим Великденски FIFA 20 турнир, с неограничен брой участници (зависи от броя записани). Турнирът ще се състои от групова и елиминационна фаза (Шампионска лига). Всеки участник ще получи отбор на случаен принцип след теглене на жребии на живо. Отборите ще са най-добрите в играта.
Изисквания : Playstation 4, Fifa 20.
 
Как да се запишете? Свържете се с мен, Aleks Asenov (Facebook) или чрез имейл: aleksasenov17@gmail.com или влезте  на адрес:
 
Всеки може да дари, дори да не участва. Входът за участие в турнира е миниминално дарение от €5 ~ (9.80 лв), т.е. всеки дарител може да дари повече от €5 за каузата."
 
Какво е FIFA?  – FIFA е виртуална игра, футболен симулатор, т.е. играеш виртуален футбол. Всяка година излиза нова игра и така е  от 1993 досега. За това турнирът тази години е  FIFA 20 , обяснява Алекс .
 
Кога ще се проведе турнира? – Турнирът ще започне идните дни с жребий, след набиране на участниците,  който ще определи кой участник с кой отбор ще играе и срещу кой опонент. Отборите, които ще играят виртуално  ги има в самата игра и чрез жребий, всеки записал се участник ще  получи различен отбор, с когото да се състезава.
 
 Първо се започва с групова фаза, която ще се състои от няколко мача. Ще има период от време, примерно 3 дни, в който всеки ще трябва да изиграе мачовете си в удобно време. След това е елиминационна фаза, която се състои от разменено гостуване и така до финала. Датите ще обявим допълнително, разказва Алекс. И не пропуска да уточни, че до 14:00 на 8 април вече са се записани за участие  19 души, и разбира се скрива, че се надява броят на участниците да се увеличи.
 
Къде отиват парите,които се даряват от виртуалния турнир? Парите отиват в iWallet, откъдето ще постъпват  в сметката на Лайънс Клуб Видин. Алекс Асенов , уточнява защо точно във видинския Лайънс клуб  - тъй като самият той е  член на Лайънс Клуб Видин. Затова и е решил, че чрез тях ще има 100% прозрачност как ще се използват постъпилите средства
 
И с огромна радост бърза да се похвали, че само за последните 24 часа виртуалният дарителски футболен турнир FIFA20 вече е регистрирал първите 25 дарители, а сумата която е събрана като начало е обнадеждаваща –надхвърля 500 лева. Дарителите са различни по възраст и националност хора, които просто искат да дарят и такива, които ще участват в турнира.
 
Припомня и сроковете – до 12 април, денят в който в България ще празнуват Цветница, всеки който иска може  да се запише за участие в  турнира, а дарителската кампания ще продължи до края на месеца- 30 април, обобщава Алекс, за да могат хората лесно да влязат в сайта, ако искат да дарят.
 
За себе си Алекс не говори много. Споделя, че е  студент в Англия в Лафбъроу Юнивърсити,  и учи  "Спортен мениджмънт". В момента е на 12-месечен стаж в английска компания за футболни анализи.  Алекс Асенов е на 22 години. В момента е трета година в университета, която се води стаж. През  лятото на 2021 трябва  да завърши образованието си. В университета  Лафбъроу Юнивърсити (Loughborough University) в момента учат 30-40 българи, от всички краища на България. "Сега в дните на световна пандемия и при нас в Англия са наложени редица мерки, с които се съобразяваме.
 
Рестрикциите са, че имаш право да излизаш веднъж на ден, за да спортуваш или да отидеш в магазина, споделя Алекс. - Аз избягвам да излизам, когато не е необходимо, стоя винаги на поне 2 метра от други хора и не забравям да дезинфектирам често телефона и лаптопа си. Направих този виртуален дарителски турнир с най-благородна цел - да помогнем и ние, макар и далеч от родината, на българските  лекари, които са на първа линия. Да помогнем с дарения на болницата в родния Видин."
 
Със започването на кризата предпочел да  остана в Англия и забелязал как в кампосите, в градовете  се събират стотици доброволци, които са готови да помагат, да набират средства в  борбата с пандемията. Това го подтикнало, въпреки отсъствието му от България,  да направи  и той  нещо полезно за родния Видин.

12:08 | 27 Май 2020 г.

Психолог: Тревожността у хората е намаляла след пъ...

12:08 | 27 Май 2020 г.
Тревожността у хората като цяло е намаляла след първия шок от пандемията Ковид-19. Това каза за предаването „Добър ден, България&ld...
патрулка
11:27 | 27 Май 2020 г.

Катастрофа пречи на движението между Перник и Кюст...

11:27 | 27 Май 2020 г.
Пътен инцидент е причината за затрудненото движение на път I-6 от Перник за Кюстендил, съобщава Агенция “Пътна инфраструктура&ldquo...
10:41 | 27 Май 2020 г.

Кои са най-големите села в България?

10:41 | 27 Май 2020 г.
Урбанизацията на българското население продължава вече няколко десетилетия, но въпреки това у нас има някои села, които се обитават от хи...
Магистрала Хемус
09:37 | 27 Май 2020 г.

Интензивен трафик от ТИР-ове на Кулата и двата пун...

09:37 | 27 Май 2020 г.
Трафикът на граничните пунктове на страната в сряда сутрин е сравнително нормален. Натоварване има на пунктовете Кулата, Дунав мост при Р...
насилие
09:30 | 27 Май 2020 г.

Тревожно: 8 жени са убити от партньорите си от 13 ...

09:30 | 27 Май 2020 г.
Случаите на насилие нарастват, местата в приютите не достигат, съобщават от Български фонд за жените.   Тихата пандемия, раз...
Във Варна: 70 са свободните места в детските ясли за класиране през октомври
09:21 | 27 Май 2020 г.

Възстановен е приемът на деца в детските градини в...

09:21 | 27 Май 2020 г.
От днес работата на детските градини в Кюстендил е официално подновена, съобщи радио “Фокус“. Учебните заведения отново п...