Обвиняемият Божков със заплахи към разследващите у нас

Той се сдоби със 7 нови обвинения

Божков
Източник: БГНЕС

Обвиняемият олигарх Васил Божков продължава с опитите да клати всяка сутрин държавата през Facebook. Ден, след като се сдоби със 7 нови обвинения, сред които и за поръчкови разстрели, хазартният бос заплаши разследващите у нас.
 
За разлика от Прокуратурата в лицето на Главния  прокурор Иван Гешев, аз вярвам в конкретните и законово-издържани обвиния. Това обяви във Facebook  издирвания за серия от престъпления Васил Божков, чиито профили в социалните мрежи се поддържат от бившата наложница на задкулисието Ивет Добромирова.
 
"Хагската Конвенция от 1954 г. и Конвенцията за Защита на Световното културно наследство от 1972 г. криминализират действия, водещи до разрушаването на културно-историческо наследство и ги класифицират като „престъпление срещу човечеството“, пише Божков, пробвайки се да обяви, че разследването срещу него е равно на геноцид. Освен това отправя поредните заплахи към всеки, дръзнал да участва в разследването на престъпленията му.
 
"Като последствие от незаконното изземаване и неясната съдба на предметите от Колекция „Васил Божков“ от страна на властимащите e заведено дело срещу държавата пред съответните международни правни институции. Освен това лично ще бъдат съдени Гешев и всички длъжностни лица (чиновници, държавни служители и др.), отговорни за имуществените и неимуществените вреди, причинени от заграбването и увреждането на предметите от Колекция „Васил Божков“, продължава да заплашва той.
 
Заплахите на хазартния бос срещу държавата пък идват ден след като Специализираната прокуратура му повдигна 7 нови обвинения и така той се оказа с рекордните 18 обвинения. Сред тях има за четири поръчани убийства – на Манол Велев, Йордан Динов и още две лица. Спецпрокуратурата е привлякла Божков за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления. Бандата е действала от 2012 г. Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления, обявиха от спецобвинението. Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на лицата Йордан Динов, Манол Велев, А. П. и Б. С., както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини. 
 
До момента на Васил Божков вече са повдигнати обвинения за 11 престъпления, а с новите седем бройката удря 18. 
 
Обвиняемият хазартен бос вече не пропуска и ден, в който да не опитва да клати държавата и да нагнетява напрежението. Вече е всеизвестно, че медийно го обслужва и поддържа профила му във Фейсбук вехтата протестърка Ивет Добромирова, която е част от кохортата на олигархията. 
 
Така например във вторник, отново през профила на Божков, беше пусната снимка с ритон, за който той твърдеше, че е купил, а сега пък бил даден за продажба на свободния пазар. Само след няколко часа обаче лично шефката на НИМ Бони Петрунова го опроверга жестоко и срина „доказателството“, че ритонът от въпросната мнима снимка е част от колекцията му. 
 
Ден преди това лъсна и фактът, че галерията в Лондон, от която Божков твърди, че е купил въпросния ритон, реално представлява магазинче с размерите на гараж на улица Davies Street 28, Мейфеър. Сайтът им в интернет не е активен, разполагат единствено с фейсбук страница, в която последните публикации са от миналата година.
 
Нещо много съмнително за престижна галерия и поредното доказателство за фейк новините, които Божков разпръсква, а услужливи медии като Божков (bTV) ТВ тиражират с пълна сила. И това не е случайно, тъй като вече е всеизвестен и фактът, че обвиняемият олигарх е развозвал с ултраскъпия си самолет „Бомбардие“ за 51 млн. долара и яхтата „Малтийски сокол“ за 610 000 долара наем на месец шефа на бТВ Флориан Скала и афериста на банкера беглец Цветан Василев – Барак Алон. Лъсна още, че въпросните двама мъже са били водени и в един от най-тузарските ски курорти в света – Куршевел, като Божков пръскал по 1 милион евро на седмица. Наемал за половин милион и вила „Еделвайс“, която е като извадена от приказките. 
 
 
В края на януари прокуратурата иззе над 2700 предмета от колекцията, огромна част от които се оказаха нерегистрирани. В мазето на офиса на Божков бяха намерени артефакти, увити във вестници, торбички от „Била“ и кашони, чийто произход тепърва се изяснява от експерти от НИМ. Прокуратурата започна процеса по изземването на картините на Божков още в края на януари, веднага след повдигането на поредицата обвинения срещу хазартния бос. На 31 януари говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че прокуратурата знае срещу кого се е изправила, знае, че се изправя срещу хазартна организация, която притежава милиони левове, с които ще се опита да се защити, включително и чрез подобни публикации в медиите. „Това е една хибридна атака срещу прокуратурата от обвиняемия Божков и свързани с него лица“, заяви тогава Милева.
 
Източник: Монитор
Етикети: Васил Божков
17:07 | 13 Юли 2020 г.

Въвежда се временна организация на движението по б...

17:07 | 13 Юли 2020 г.
Отваря се за движение участъка от Околовръстен път до река Боянска на бул. „България“ и се затваря участъка от бул." Тод...
протести
16:57 | 13 Юли 2020 г.

Пети ден протести: Продължават шествията в центъра...

16:57 | 13 Юли 2020 г.
Пети пореден ден на протести в центъра на София. Демонстрантите се събраха в 15:30 ч. отново в триъгълника на властта.    ...
16:44 | 13 Юли 2020 г.

АБРО изразява твърда позиция против агресията срещ...

16:44 | 13 Юли 2020 г.
Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО изразява твърда позиция против проявите на агресия към журналисти...
16:24 | 13 Юли 2020 г.

НЗОК ще плаща безглутеновото брашно за болните от ...

16:24 | 13 Юли 2020 г.
Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ вече ще поема заплащането на безглутеново брашно за болните от Цьолиакия от всички възрасти,...
Вяра Емилова
16:12 | 13 Юли 2020 г.

Вяра Емилова от БСП е с COVID-19

16:12 | 13 Юли 2020 г.
Секретарят на Изпълнителното бюро на БСП Вяра Емилова е с положителен резултат за COVID-19. Още новини от страната четете тук Цял...
16:00 | 13 Юли 2020 г.

Каракачанов ще открие изложбата на НВИМ "Армията в...

16:00 | 13 Юли 2020 г.
На 14 юли (вторник), от 11.00 часа в Националния военноисторически музей на ул. Черковна 92 в София министърът на отбраната Красимир Кара...