Платени ултраси поведоха протеста в центъра на София, бомбичка рани полицай (СНИМКИ И ВИДЕО)

Полицията е отцепила кордон сградата на МС и на Президентството

Източник: БГНЕС

Няколко хиляди души се събраха на антиправителствен протест в центъра на София. От Министерски съвет те тръгнаха към сградата на Народното събрание и Орлов мост, след това по бул. "Евлоги Георгиев" и ул. "Гурко" се върнаха обратно към триъгълника на властта, откъдето започнаха своето шествие.
 
Преди минути едрите момчета с татуировки започнаха по команда да си слагат маски, а някой хвърли бомба. Един от униформените е ранен. Все още не се знае какво е състоянието му.
 
Протестът беше оглавен от платени ултраси. Първоначално събирането беше символично докато не пристигнаха привърженици на футболните отбори. Те се събраха в "триъгълника на властта" на жълтите павета, пише "Монитор".
 
В момента са буквално на сантиметри от полицията, сформирани полицейски кордони. Същинска хореография беше извършена на "площада на властта". Първоначално подготвените черни знемена бяха свити и в един и същ момент бяха извадени трибагрениците.
 
 
И полицията на жълтите павета беше увеличена в очакване на провокации, както вчера вечера. Кордонът стана 3 реда полицаи, третият са с каски.
 
Демонстрантите скандират "Оставка" и "Юнаци", след което следват освирквания пред сградата на МС. Те развяват български трикольори. Както и в предишните дни липсват плакати, а малкото, които има, са написани саморъчно с лозунги против правителството и прокуратурата. В първите редици се веят и пет черни флага.
 
 
Участниците в протеста са предимно млади хора на видима възраст между 20 и 30 години. Сред протестиращите има и много ученици от горните класове. Хората продължават да пристигат, има и майки с малки деца.
 
 
На протеста също така има и много общественици и политици. 
 
След около час и половина престой в триъгълника на властта, протестиращите тръгнаха на своето традиционно шествие по бул. "Цар Освободител" към Народното събрание.
 
Полицията е отцепила кордон сградата на МС и на Президентството. Ситуацията е спокойна и няма никакво напрежение.
 
 
 
 
 

полиция
20:45 | 04 Август 2020 г.

Протестиращи блокираха магистралите "Марица" и "Ст...

20:45 | 04 Август 2020 г.
Протестиращи блокираха АМ "Марица" при пътен възел "Капитан Андреево". Акцията не беше предварително публично оп...
25 ден на протести
20:31 | 04 Август 2020 г.

Събират подписка срещу протестите и блокадите в ст...

20:31 | 04 Август 2020 г.
Подписка срещу протеста и блокадите на кръстовища в София събират до Националния дворец на културата.   Инициативата е на фе...
трафик
19:40 | 04 Август 2020 г.

"Зелени вълни" вадят колите и градския транспорт о...

19:40 | 04 Август 2020 г.
На фона на пълната блокада в центъра на София, Общината залага на "зелени вълни", които да изведат колите и градския транспорт ...
знаме
19:26 | 04 Август 2020 г.

Ден 27: Протести, палаткови лагери и блокади, 3 кр...

19:26 | 04 Август 2020 г.
27-ти ден протести и блокади. Три кръстовища в София остават затворени. Палаткови лагери има на "Орлов мост", на площад "Н...
17:37 | 04 Август 2020 г.

До края на седмицата предлагат нов обект за карант...

17:37 | 04 Август 2020 г.
По повод обявените намерения за протести на жители и гости на община Несебър във връзка с обявяването на хотел "Дел Мар" за кар...
Планинска спасителна служба
15:39 | 04 Август 2020 г.

Планински спасители на крак, акциите са почти ежед...

15:39 | 04 Август 2020 г.
Настъпи периода от годината, когато планините са предпочитано място за отдих, а акциите в помощ на пострадали или изгубили се туристи ста...