Блокада причини транспортен хаос на бул. "Ситняково", палатковите лагери в центъра на София остават (СНИМКИ)

Малко след 23:30 часа протестиращите освободиха движението при Румънското посолство

протест
Източник: Канал 3

протест

Снощи малко преди 22:00 ч. протестиращи блокираха за втори път бул. "Ситняково" при Румънското посолство. Предният път, когато беше блокирано кръстовището, полицията премахна палатковия им лагер в ранните часове на следващия ден. Стигна се и до леко напрежение между протестиращите и водачи на автомобили.

Обяснението е, че това е едно от главните кръстовища за София. С викове "Оставка" те спираха колите и не ги пропускаха. Надуваха тромби и свирки, бият барабани. Този път обаче не разпънаха палатки и шатри. 

Много шофьори бяха в капан, а протестиращите се разхождаха между автомобилите, имаше не един и два блокирани автобуса с пътници. При Румънското посолство настъпи транспортен хаос.
 
 
Появи се полицейски автомобил, но недоволните започнаха да крещят на служителите защо не са се появили по-рано и да ги обвиняват, че искат хората да се избият. Колата обърна и тръгна обратно. Повечето от протестиращите бяха с велосипеди.
 
По-рано някои протестиращи нагрубяваха с нецензурни думи шофьори, които искаха да преминат блокадата. Други хора, очевидно изненадани и сепнати от барикадите, обръщаха колите си обратно. 
 
Малко след 23:30 часа протестиращите освободиха движението на бул. "Ситняково". 
 
 
В ранния следобед протестиращите от т.н. "Отровно трио" блокираха пътя към границата със Сърбия.Те бяха категорични, че ще има още много блокади - "за да си върнат държавата".
 
В следобедните часове те отново се събраха, този път на "Ломско шосе" в столицата. Там те пресичаха интензивно пешеходна пътека. До пълно спиране на движението не се стигна, но се получи голямо задръстване, което изнерви шофьорите.
 
 
Протестиращи затвориха вчера за час и половина движението и в двете платна на прохода на републиката до Гурково. Образуваха се километрични колони от ТИР-ове и леки автомобили. Жандармерия и полиция издадоха разпореждане за освобождаване на пътното платно, което предизвика гнева на групата, блокирала пътя.
 
Във Варна Аспаруховият мост беше блокиран в двете посоки. В морската столица, в продължение на час и половина автомобили бяха пропускани през блокадата на интервали така, че се образуваха километрични опашки.
 
Исканията на протестиращите остават непроменени.
 
 
 
 
Училище по време на пандемия-10
16:07 | 19 Септември 2020 г.

МОН разреши извънредна трета поправителна сесия

16:07 | 19 Септември 2020 г.
Учениците от 5-и до 12-и клас, които са получили оценка слаб 2 по някой от учебните предмети от задължителната или задължително избираема...
Венцислав Мутафчийски
15:55 | 19 Септември 2020 г.

Ген. Мутафчийски стана Доктор хонорис кауза на вое...

15:55 | 19 Септември 2020 г.
Генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен със званието "Доктор хонорис кауза" от академичния съвет на ВВМУ &...
Илхан Кючюк
15:22 | 19 Септември 2020 г.

Младежкото ДПС се включи в Световния ден на почист...

15:22 | 19 Септември 2020 г.
Най-голямата младежка политическа организация у нас се включи в Световния ден на почистването, съобщиха от офиса на евродепутата от ДПС И...
COVID-19
14:00 | 19 Септември 2020 г.

Четири паралелки са под карантина заради учител с ...

14:00 | 19 Септември 2020 г.
Учител от столичното 107 основно училище "Хан Крум" е с коронавирус. За това съобщи директорът Данко Калапиш. Учителят е препод...
Капитан Андреево
10:29 | 19 Септември 2020 г.

Хиляди българи се запътиха на пазар в Одрин през "...

10:29 | 19 Септември 2020 г.
На ГКПП "Капитан Андреево" миналият уикенд се изви километрична опашка от автомобили. Много наши сънародници щурмуваха Одрин за...
10:15 | 19 Септември 2020 г.

КЗК с важни насоки за маските

10:15 | 19 Септември 2020 г.
Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сай...