Помогни на малкия Георги!

Още в първите часове от живота си детето е получило гърч, съпроводен със сънни апнеи – състояние, при което спираше да диша

Гого
Източник: helpkarma.com

Гого

Да помогнем на Гого да пребори детската церебрална парализа. Това призовават родителите на малчугана. Ето и целият апел:
 
"Здравейте, мили и добри хора!
 
Ние сме Елена и Михаил Цоневи – родители на малкия Георги, който има нужда от вашата помощ. Георги е дългоочаквано дете, което се роди през 2019 г. и ни направи безкрайно щастливи. Но щастието ни беше много кратко. 
 
Още в първите часове от живота си Георги получи гърч, 
последван от още няколко клонични гърча, съпроводени със сънни апнеи – състояние, при което спираше да диша. Това наложи да бъде в кувьоз в продължение на 20 дни, в които се хранеше със сонда и дишаше с кислороден апарат. Трудностите не свършиха до тук. След няколкомесечно лечение с Фенобарбитал и кратко затишие пристъпите отново зачестиха, достигайки до 60-70 броя на ден. Паралелно с това умственото и двигателното развитие на Гого изостана.
 
 
Брояхме дните прекарани у дома, тъй като тези в болницата бяха повече!
 
Бяха направени множество изследвания, включително и генетични такива в САЩ, но до момента нямаме поставена точна диагноза, която да обяснява състоянието му.
 
Освен множеството кръвни изследвания му  бе направен и ЯМР на главата и бе поставена диагнозата ДЦП.
 
За да може Гого да навакса изоставането и да догони връстниците си в продължение на повече от една година посещаваме различни рехабилитационни центрове, а във времето, през което сме вкъщи продължаваме ежедневната работа с частен рехабилитатор.
 
Гого вече е на година и 9 месеца, но все още не може да лази, не може да се изправя и да ходи, не може да казва думички и да сочи с пръстче – все неща, присъщи на децата на неговата възраст.
 
В търсене на помощ за нашето дете се озовахме в Турция, където след преглед при невролог ни насочиха към извършване на пълни генетични изследвания, за които сумата възлиза на над 7000 евро. 
 
Специалистите там са на мнение, че Георги ще проходи, но се нуждае от интензивна рехабилитация и усилено стимулиране на умственото развитие. 
 
Обърнахме се към турския рехабилитационен център „Рибем”, който е специализиран за работа с деца с двигателни проблеми. Там ни предложиха и терапия за подобряване на умственото развитие. Знаем, че няма как с един двуседмичен курс да се случат чудеса и ще е нужна поне година рехабилитация, за да може Гого да постигне добри резултати. Ще бъдат необходими и множество контролни прегледи при специалисти, за да може да се следи неговото състояние. За съжаление всички тези терапии и процедури са изключително скъпи и непосилни за нас. 
 
За цялостното лечение на Гого ще са ни нужни около 50 000 евро, 
а ние нямаме време, тъй като от специалисти знаем, че най – добри резултати в развитието се постигат до 3 годишна възраст на дечицата. След това всичко става много по –бавно. Това означава, че следващата една година ще бъде решаваща, за да може Гого да навакса изоставането си.
 
Затова добри хора, ви молим за помощ и подкрепа!
 
Молим ви за шанс за нашето момче да може да тича и да играе с другите деца, да чуем заветното „мамо” и „тате” и да има пълноценно детство и нормален живот!
 
Благодарим ви, бъдете здрави!"
 
Начините, по които можете да помогнете на Гого са:
 
  • Чрез превод по дарителската сметка на Гого:
Първа Инвестиционна Банка, IBAN BG54FINV91501317483321
BIC: FINVBGSF, валута: ЛеваТитуляр: Георги Михайлов Цонев
  • Чрез PAY PAL: coneva_elena@abv.bg
 

 

Етикети: зов за помощ
БНБ
18:06 | 30 Ноември 2020 г.

8 банки определи БНБ като буфер за рискови кредитн...

18:06 | 30 Ноември 2020 г.
БНБ определи осем банки като „други системно значими институции” за финансовата система на страната. За тях е определено ниво...
сняг, зима, трамваи, пътна обстановка, градски транспорт
18:01 | 30 Ноември 2020 г.

Няма да намаляват работното време на градския тран...

18:01 | 30 Ноември 2020 г.
Софийският оперативен щаб проведе днес заседание, на което взе решение да се запазят зимните разписания на градския транспорт. &n...
16:06 | 30 Ноември 2020 г.

Българи и граждани на 54 държави ще могат да влиза...

16:06 | 30 Ноември 2020 г.
Българските граждани и жителите на още 54 държави ще могат да влизат у нас. Това става ясно от заповед на здравния министър проф.д-р Кост...
обувки
13:47 | 30 Ноември 2020 г.

Статистиката сочи, че обществото ни е разделено по...

13:47 | 30 Ноември 2020 г.
Пандемията разедини света на две части и това не подмина нашата страна. Ново изследване на Gallup показва, че едва 56% от българите подкр...
13:09 | 30 Ноември 2020 г.

"Денят на живо с Наделина Анева" днес: Говорят про...

13:09 | 30 Ноември 2020 г.
В "Денят на живо с Наделина Анева" днес от 20:20 ч. очаквайте:   ЕЛЕКТРОННИ РЕЦЕПТИ    БЕЗ КОВИД...
13:00 | 30 Ноември 2020 г.

"Социална мрежа" днес: Имат ли столичани нагласа з...

13:00 | 30 Ноември 2020 г.
В "Социална мрежа" днес от 14:30 ч. очаквайте:   ➡ Как ще ни повлияят фазите на Луната и какво вещаят звездните ас...