Министър Танева уважи изложението Семе българско

Министър Танева уважи изложението Семе българско

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева откри фестивала „Семе българско“ в Севлиево, съобщават от пресцентъра на земеделското министерство.

„Надявам се скоро в магазините да се купуват продукти с българското знаме, за да може потребителят да е сигурен, че продуктът е произведен с български суровини. Трябва да подкрепим производителите си, за да бъдем по-силна държава“, каза министърката пред гостите на изложението. 

Танева заяви подкрепата си за производството на български семена с държавна помощ. Бюджетът по Схемата „Помощ за участие на земеделски стопани в схема за качество за производство на семена и посадъчен материал“ тази година възлиза на милион и петстотн хиляди лева , подчерта тя.

За запазване на националната идентичност трябва и да защитим родното производство, да засяваме продукцията с български семена, това е посланието на изложението, което беше споделено и от ресорния министър.

 На организаторите на фестивала министърът пожела повече изложители догодина и събитието да стане ежегодно, както и да започне провеждането му и в други общини в страната, където има интерес.

В тазгодишното издание участват близо 100 изложители на български семена, вина, мляко и млечни продукти, мед и пчелни продукти, керамични и дървени изделия, български породи животни, градинска техника.

kanal3

kanal3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *