Лекари и сестри от болницата в Попово: Изнемогваме

От там алармират, че всички отделения в момента са препълнени с пациенти

Болницата в Попово
Източник: БГНЕС

Болницата в Попово

Болницата в Попово е на предела на възможностите си. Освен, че лекуват заразени с коронавирус, останалите отделения също са пълни, а персонал няма, предава БГНЕС.

Диагностицирани с COVID-19 са двама лекари и три медицински сестри. Директорът на лечебното заведение Йовчо Яков прави мрачната прогноза, че съвсем скоро изобщо няма да има кой да лекува хората.

Тук положението е трагично. Нямаме лекари, нямаме сестри, нямаме санитари, изнемогваме. Работим по 24 часа непрекъснато, нямаме персонал, изтощени сме. Единствено работим за благото на пациентите, за тяхно здраве, в тяхно име”, заяви Христина Христова. Тя работи като медицинска сестра в обособеното COVID-отделение в болницата в Попово вече от месец, буквално живее в болницата.

Тук може да откриете още новини от страната!

Въпреки притеснението си от зараза Христина не спира да работи. В момента в отделението има 13 заразени с коронавирус, сред тях и лекар.

Три сестри се разболяха от нашите и един лекар и затова сега вземам и лични лекари, и от други отделения командировам сестри и лекари, за да могат да помагат да издържим на тази ситуация”, коментира директорът на МБАЛ.

Лекари и сестри обаче липсват и в останалите отделения. По-голямата част са в пенсионна възраст и всеки момент могат да решат да се оттеглят.

Яков съобщи, че е починал един невролог и в момента търси друг. „Има и други болести, освен COVID-19. Ние сякаш позабравихме последните два месеца, че има много хронични заболявания, има инсулти. Детското отделение също е препълнено заради грипната вълна”, каза още директорът на лечебното заведение.

За голямото натоварване, липса на персонал и натрупването на извънредни дежурства, споделя и Калин Радев, който е шофьор на линейка.

До скоро в болницата в Попово не са достигали и местата за болни в COVID-отделението, но с разрешение на министъра те са увеличени с 10. Въпреки това, там не може да се приеме дори и още един заразен.

Как се адаптираме към живота по време на пандемия
-9
20:41 | 23 Ноември 2020 г.

РЗИ-София глоби 8 от проверени 24 заведения за нес...

20:41 | 23 Ноември 2020 г.
Редица столични заведения отказват да спазват противоепидемичните мерки, наложени от здравните власти в страната, като дори през изминали...
Жена
18:46 | 23 Ноември 2020 г.

Кои са симптомите, алармиращи за рак на маточната ...

18:46 | 23 Ноември 2020 г.
Ракът на маточната шийка е един от сериозните проблеми, засягащи здравето на жените по света, но в същото време е от онзи тип, на който р...
рецепта
18:22 | 23 Ноември 2020 г.

БЛС призова за въвеждане на предлаганите ограничен...

18:22 | 23 Ноември 2020 г.
Българският лекарски съюз (БЛС) излезе с позиция по предложението на здравния министър от Националния оперативен щаб (НОЩ) за въвеждане н...
Проф. Костадин Ангелов
17:38 | 23 Ноември 2020 г.

Проф. Ангелов: Предлагаме локдаун от 27 ноември (В...

17:38 | 23 Ноември 2020 г.
Здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви, че той и колегите му от НОЩ предлагат въвеждане на локдаун от 27 ноември. Това стана ясн...
линейка
11:56 | 23 Ноември 2020 г.

Четвърти пациент почина в Пловдив след обикаляне п...

11:56 | 23 Ноември 2020 г.
Четвърти пациент почина в Пловдив след обикаляне по болници. Близките на Йордан Недев от Стамболийски разказаха в отворено писмо, че ...
Лекарства
10:19 | 23 Ноември 2020 г.

Продават ли се незаконно лекарства в интернет?

10:19 | 23 Ноември 2020 г.
У нас търговия с лекарства в мрежата е разрешена само за такива без рецепта. През последните седмици обаче сигналите за нерегламентирана ...