Здравко Димитров: Управлението на Пловдив трябва да се промени, няма да продължа модела на Тотев (ВИДЕО)

Аз съм достъпен, срещам се с хората, те ме зареждат, сподели още той

Здравко Димитров: Тотев не е присъствал на събранията и не е редил листата (ВИДЕО)
Източник: Канал 3

Здравко Димитров: Тотев не е присъствал на събранията и не е редил листата (ВИДЕО)

Здравко Димитров, кандидат за кмет на Пловдив от ГЕРБ, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване "Беновска пита" по "Канал 3" и "Радио К2", заяви позиции по следните теми:
 
Кой е Здравко Димитров?
 
"И тежката артилерия, кандидатът на управляващата партия ГЕРБ Здравко Димитров, така наречения Зико, защо сте Зико?", попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че преди години се е занимавал професионално с баскетбол и този прякор му е от тогава. Той продължи, че след спорта е започнал да се занимава с бизнес и после е влязъл в политиката. "Разкажете малко повече за себе си, кой Здравко Димитров?", попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори: "Семеен, с две дъщери, честен, открит, обича да казва истината в очите, не обича ласкатели. Обичам честната игра и винаги съм призовавал за това, и опонентите ми са сигурни, че аз ще бъда честен!".
 
 
"Кой е любимият Ви възглас от баскетбола, напоследък стана модерно "мачкай, мачкай", по ваше време какво беше?", попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че е имало много възгласи, "мачкай" наистина е бил един от тях, но също така се е скандирало и "победа" и т.н.
 
"След като бяхте районен кмет в Пловдив, бяхте и народен представител, в момента сте областен управител на Пловдив в отпуск или?", попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че е бил успешен кмет и самият Славчо Атанасов го признава. "Вие да не станете с него кръвни братя?", попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че в никакъв случай не е враг с Атанасов. Той добави, че уважава своите опоненти, защото са достойни личности, които са се доказали в Пловдив. "Аз съм казал – ние ще останем да живеем в Пловдив и трябва да можем да се гледаме в очите! Изборите минават и заминават, но хората остават!", категоричен бе той.
 
Защо е решил да се кандидатира за кмет на Пловдив?
 
"Да, но при тази история защо искате да станете кмет на Пловдив, по повеля на началника на ГЕРБ Бойко Борисов ли го правите?", попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че ГЕРБ си има устав, били са проведени номинационни събрания, на които е имал номинация от всички райони, а в два от тях е бил първи. След това номинациите са минали през ИК, а последната дума на Борисов. "Така че не е много лесно, ситото е малко!", добави кандидатът за кмет на Пловдив. "И Вие сте едър, не сте минали през малки дупки!", добави шеговито водещата.
 
Твърденията, че Иван Тотев е подреждал листата на ГЕРБ за общински съветници в Пловдив.
 
 "Добре, но има един парадокс и Славчо Атанасов го подхвана, че вашият предшественик Тотев остава лидер на ГЕРБ-Пловдив, освен това листата в Пловдив е редена, не казвам под негов натиск, но и докато той е бил кмет и председател на ГЕРБ-Пловдив. Как ще управлявате?", попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори: "Лидерът на ПП ГЕРБ е един, той е в София и се казва г-н Бойко Борисов! По места има ръководители на структури. Листата на партията е от номинационни събрания, тя отговаря на подадените брой гласове!". "Тоест отговаряте косвено, че Тотев не е редил листата?", попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че Тотев не е подреждал листата и дори не е присъствал на събранията и добави: "Листата е на ГЕРБ, ние сме един отбор! Както и за районните кметове, това са работещи кметове, които промениха града!". "Не е нужно да присъства веществено, той може да е като призракът на бащата на Хамлет например!", отбеляза водещата Илиана Беновска. Гостът й отговори, че задкулисие не е имало, самият Тотев е знаел, че няма да е кмет трети мандат и затова не е имал причина да го прави.
 
Явяването му преди 4 години като независим кандидат за кмет на Пловдив.
 
"Преди 4 години се явихте като независим кандидат срещу тогавашния кандидат на вашата партия ГЕРБ Иван Тотев, това дава ли Ви силна инерция пред хората, че Вие наистина сте неосенен от предишния мандат на Тотев?", попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че наистина на предишните избори се е явил като независим кандидат, подкрепен от Реформаторския блок. Това опровергава и нападките от страна на Славчо Атанасов, че сегашният модел в Пловдив ще продължи. "Не, няма да продължи този модел, защото всеки един човек си управлява по свой начин. Ние сме различни с различни ценностни системи. Не мога да кажа, че Иван Тотев ми е приятел, но не мога да кажа и че ми е враг, ние сме от една партия!", категоричен бе той. Здравков добави, че още тогава е изразил несъгласие с някои неща от управлението на Иван Тотев и времето е показало, че е бил прав.
 
Как ще управлява Пловдив, ако го изберат?
 
"Има ли опасност Славчо Атанасов или Николай Радев да Ви победят?", попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че изборите са състезание, всички тръгват с равен старт и на финала стига най-добрият. Надява се това да е той. "Надеждата е хубаво нещо, но както казва Харон, който вози до ада, днес съм пълна с литературни примери, "надежда всяка тука оставете", кажете ефективните начини да спечелите?", попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че смята, че е по-различен, а самите хора знаят как е управлявал на всички позиции, които е заемал. "А нима не знаят за Славчо Атанасов?", попита водещата. Гостът й отговори, че знаят, но също така знаят, че моделът, за който говори Славчо Атанасов, не е неговият модел. "Има модел на Здравко Димитров, има "Асеновградско шосе, има магистралата, за един месец 20 километра ремонт от Пловдив до административната зона на Стара Загора. Така че моят маниер, моят стил е съвсем друг. Аз имах изнесени приемни в областта до всяка община!", заяви кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ. "Атанасов обеща всеки ден по една приемна!", припомни водещата. Събеседникът й отговори, че това би било много трудно осъществимо. Според него веднъж или два пъти в месеца е нормално. "Аз ще бъда сред хората и ще имам по една приемна в месеца във всеки район. В тези приемни в областта решихме 70% от поставените въпроси!", заяви Димитров. "А ще бъдете ли така достъпен, като премиерът Борисов?", попита водещата. Гостът й отговори, че е достъпен, среща се с хората и ходи по улиците с гордо вдигната глава, като гледа съгржданите си в очите. "Аз съм си кореняк пловдивчанин и ще остана да живея тук!", категоричен бе той.
 
"Казвате, че сте контактен като Борисов, но ще бъдете ли толкова отстъпчив като него на гражданско недоволство?", попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че не смята премиера за отстъпчив, по-скоро лидерът на ГЕРБ не иска да има напрежение.
 
"Кажете ми какво трябва да се надгради в Пловдив, но не с технократски термини?", попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че на първо място трябва да се промени начинът на управление. Той продължи, че за гражданите и професионалните гилдии е важно да бъдат чути. "Не може да се управлява на тъмно и еднолично, нас ни избират гражданите на Пловдив и трябва да слушаме тях, всъщност ние сме техни слуги! А понякога нещата се обръщат по друг начин, някой като седне на бюрото, като му сложат секретарка, като вземе служебната кола и както казва премиерът му се променя походката, а това не трябва да се случва!", категоричен бе той.
 
Подаръците.
 
Здравко Димитров подари на водещата книга за античната история на Пловдив. Тя на свой ред му подари здрава българска червена ябълка, книга с интервюто й с Ахмед Доган, както и клубната тениска на предаването.
 
Кой е основният му опонент?
 
Здравко Димитров заяви, че Пловдив се развива много добре през последните 8 години, за разлика от застоя 4-те години преди това, когато кмет е бил Славчо Атанасов. Според него е могло да се направи много повече, но не е била продължена инерцията. "И двамата са достойни, но опонент в момента ми е г-н Атанасов. Но имайки предвид БСП на последните избори за ЕП дадоха много добър резултат, така че не е за подценяване и г-н Радев!", заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив. "Вие в момента вдигате рейтинга на г-н Атанасов, като го посочвате за свой опонент!", отбеляза водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че социологическите изследвания в момента показват това, с което завърши разговора си с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване "Беновска пита" по "Канал 3" и "Радио К2” на 6-ти октомври 2019 година.
 
 
 

Евелина Славкова
21:04 | 28 Май 2020 г.

Евелина Славкова: Президентът трябваше да остави к...

21:04 | 28 Май 2020 г.
Нападките на държавния глава Румен Радев към правителството започват да му играят лоша шега, защото ролята на човек в неговата позиция не...
21:27 | 27 Май 2020 г.

Проф. Любомир Тимчев: За полицая въпросът не е в т...

21:27 | 27 Май 2020 г.
  Приемните изпити в Академията на МВР няма да са проблем, и досега са се явявали хора от отделни области, сега вместо 20 души д...
21:08 | 26 Май 2020 г.

Любомир Кючуков: Тръмп не се справи с коронавируса...

21:08 | 26 Май 2020 г.
  Недоволството в САЩ срещу Тръмп напоследък няма да доведе до вътрешна дестабилизация, но коронавирусът доведе до промени. Пред...
15:56 | 26 Май 2020 г.

Зам.-министър на туризма: 23 големи плажа ще бъдат...

15:56 | 26 Май 2020 г.
"Най-безопасното място сме поради добрите ни резултати при развитието на епидемичната обстановка. Ние сме един от лидерите в борбата...
07:20 | 26 Май 2020 г.

Директорът на РЗИ-София: COVID-19 може да пламне о...

07:20 | 26 Май 2020 г.
Столичната регионална здравна инспекция е изследвала до момента 4254 лица, казва в интервю за "Монитор" директорът на Столичнат...
20:59 | 25 Май 2020 г.

Внукът на Елин Пелин: Дано с намаляване на ДДС, бъ...

20:59 | 25 Май 2020 г.
"Книгата е основно нещо, била е екзистенциална нужда на българите винаги. Надявам се цените им да се намалят и дай Боже да се купува...