Михаил Миков към Кирил Добрев: Сетила се Мара да се побара! Добро утро, Киро! (ВИДЕО)

БСП е болна от еднолични решения, лутане, финансите не са цветущи, отчете бившият лидер на соцпартията

Източник: Канал 3

 

БСП боледува от еднолично взимане на решения от доста време – от председателя Нинова. Това не е новина, казвали са го много хора и преди мен. От доста време БСП се лута в идейно-политически план, БСП от няколко години губи организационна сила, по места особено в провинцията, а напоследък и финансите не са цветущи, меко казано, да не кажа, че са застрашаващи извършването на нормална политическа дейност състояние. Така обобщи състоянието на БСП в моментна в „Беновска пита“ бившият лидер на социалистическата партия Михаил Миков.
 
„Много пъти са ни казвали пред Националния съвет, че сме реваншисти, че не разбираме модния повей в развитието на партията. Тук е групата на подкрепящите Нинова, Националният съвет има своята отговорност за състоянието на партията“, поясни той разположението на силите в партията – между подкрепящите лидера и вътрешната опозиция.

"Възможно по-бързо Националният съвет трябва да направи опит за реален отчет на състоянието, иначе партията ще продължи да умира. Много са погребвали тази партия, но тя ще надживее временните политици, идеята е много по-силна от временните политици. Ще надживее и Нинова, и Борисов“, категоричен бе Миков.

За оплакването на Кирил Добрев, че като изявен претендент за лидерския пост на Нинова за предстоящите партийни избори, напоследък му се отказва достъп до пресцентъра, редактират го и го третират като "селски кмет", Михаил Миков отсече: "Сетила се Мара да се побара, както казват – не е много литературно, но е вярно!
 
Защото аз не съм стъпвал, не съм и канен в т. нар. Свободна телевизия (партийната телевизия), отнася се и до много медии, за пресцентъра също. Въпреки, че аз съм също толкова член на партията, плащам си членския внос, отнася се също за Пирински, Гергов, Станишев.
 

Бих казал "Добро утро, Киро!“ Ще му пожелая да се бори, да опитаме да прекратим тази практика, която той изпита на гърба си“, пожела Миков на Добрев, който бе дясната ръка на Нинова.

Той оцени като правилни мерките на правителството за посрещането на първата вълна от епидемията COVID-19. “Мисля, че излязохме добре от началния удар на коронавируса, сега трябва да се готвим внимателно за евентуален втори удар – дано да няма такъв. Не хваля Борисов – казал съм че мерките на правителството по отношение на справяне със заразата COVID-19, са правилни.

С Борисов не сме се чували скоро, но винаги е имало какво да си кажем. Би трябвало да се подготвяме за задаващата се световна рецесия. Ресурсът е в българското земеделие и най-вече в преработващата промишленост“, препоръча Миков.

 

20:52 | 03 Юни 2020 г.

Христо Монов: Зад затворническото сдружение на Джо...

20:52 | 03 Юни 2020 г.
Зад Българското затворническо сдружение, на което Джок Полфрийман е председател, стои партията на Христо Иванов. Не случайно той беше вкл...
19:45 | 03 Юни 2020 г.

Валери Симеонов: Кампанията на Мая Манолова е фина...

19:45 | 03 Юни 2020 г.
Публикациите на Васил Божков и всички тези „кьорфишеци”, не уличават никого в нищо. Аз не виждам в какво уличават sms-те, даж...
18:54 | 03 Юни 2020 г.

Художникът Валентин Бинчев: Тая пандемия доста съм...

18:54 | 03 Юни 2020 г.
Аз съм възрастен и доста време тая пандемия съм я живял, само че тя се казваше социалистически реализъм. Стоиш, не мърдаш, каквото каже п...
17:38 | 03 Юни 2020 г.

Мирослав Попов: Ако Тръмп използва сила ефективно,...

17:38 | 03 Юни 2020 г.
САЩ се поставени в ситуации, които не са нито новост, нито рядкост.  Няколко десетките подобни събития, които аз съм проследил през ...
домашно насилие
15:53 | 03 Юни 2020 г.

Случаите на домашно насилие са се увеличили двойно...

15:53 | 03 Юни 2020 г.
9 смъртни случая от домашно насилие за два месеца е драстично увеличение. Случаите са се увеличили двойно. Същото се случва с обаждания н...
Юлиян Рачков
15:42 | 03 Юни 2020 г.

Юлиян Рачков: “Гъдулката гори“ ми дава възможност ...

15:42 | 03 Юни 2020 г.
Моноспектакълът “Гъдулката гори“ отново се завръща на сцената на Театър “София“, като в главната роля влиза Юлиян...