Дора Янкова: БСП е в сложна ситуация, но застанахме на страната на най-бедните (ВИДЕО)

Правителството ще е принудено да направи актуализация за увеличаване на парите на българските общини, каза още тя

Дора Янкова
Източник: Канал 3

"БСП е в сложна ситуация, в прекъснат изборен процес сме. Има състезание на идеи и личности. Нещо ново се случи паралелно с това – Ковид-19, свари ни неподготвени. Това, което предлагахме на българското общество бе в интерес на българските граждани, друг е въпроса дали успяхме да го артикулираме правилно. Имаме частични щети от ситуацията и политическото позициониране, но имаме страхотен шанс да застанем на страната на хората, които страдат и обедняват". С тези думи започна участието си в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" Дора Янкова, депутат от БСП, бивш кмет на Смолян.
 
"Много въпроси отвори пандемията, но и много щети ще дадем. Много ме тревожи големия страх за здравето и доходите на българите. Когато се страхуваш не си свободен да полетиш. Трябва да решим част от тези проблеми заедно", допълни тя. 
 
"Влязохме в тона, който е важен за българския народ. На страната на най-бедните застанахме ние, спасителните мерки, които предложихме не достигнаха до българските граждани. Искахме поне минимална заплата за майките, които останаха да си гледат децата. Настоявахме правителството да подаде ръка на бедните хора без доходи, но не го направи. Ако властта си пази парите за преди изборите… Българското общество става все по-бедно и несигурно", сподели Янкова. 
 
"Когато партийният дебат не се води вътре, той се изнася пред медиите. Когато политическото ръководство и всички други структури сме един отбор и си имаме доверие, тогава БСП е силна. Силата на БСП е да събираш, а не през цялото време да търсиш отделяне на хора, с които не се договориш. Ще се избере тази личност, която може да поведе БСП до една победа", коментира бившият градоначалник на Смолян.
 
"Много често играем феърплей за всички групи, без да знаят, че се борим за тях. БСП как ще функционира не се знае, пропуснахме шанс, за в бъдеще тези, които имат компютри и телефони, могат да правят събрания по този начин. Има още около 150 организации, които да проведат отчетни събрания. Имаме забрана да направим кампания. В момента сме на стоп към 13 март на нашата кампания. Изборите за лидер на БСП все още нямат ясна дата", заяви Дора Янкова.
 
 
"Имам номинации от общински организации, за да се кандидатирам, но предстои да реша. Ние се борим и за  9-те % за лекарствата. Има пакет от законодателни инициативи. Имаме огромни проблеми, държавата трябва да види собствените си проблеми", добави депутатът от БСП. 
 
"Спасителните мерки не стигнаха до гражданите, първите антикризисни мерки също не достигнаха до всички, само 4 български банки предоставят кредити по 1500 лв. по договор с ББР. Вчера още една банка се присъедини. Мярката 60:40 не е малка стъпка, частично проработи, но трябва да бъде засилена", каза още тя. 
 
"Борисов трябва да даде на министрите да се разгърнат, а не той да разбира от всичко. Нека през тази година купуваме от българските производители, да направим солидарност. След това да се мисли за изкупвателните организации и начина на пакетиране. Един малък производител не може да изпълни всичко", смята депутатът от левицата. 
 
"Трябваше около Борисов да има много щабове, които незабавно да работят, силното лидерство е изпитание в криза, не можеш да се оправдаваш. Правителството ще е принудено да направи актуализация за увеличаване на парите на българските общини. Все повече стават задачите от щаба, няма да им стигнат средствата за издръжка на общините. БСП задължително трябва да предложи план", завърши Дора Янкова.
 

16:58 | 01 Юни 2020 г.

Столичният куклен театър удвоява представленията в...

16:58 | 01 Юни 2020 г.
Бързам да поканя зрителите ни в събота и неделя, и, поради големия интерес, ще направим по 2 представления "Кой има магарешки уши&rd...
16:14 | 01 Юни 2020 г.

Психоаналитик пред Канал 3: Светът на интернет изв...

16:14 | 01 Юни 2020 г.
За тези момичета агресори се предполага, че вече навлизат в осъзната възраст – на 13, 14, 15 г. се проявяват първите признаци на са...
21:06 | 31 Май 2020 г.

Михаил Кръстев в "Имате думата": В икономиката ням...

21:06 | 31 Май 2020 г.
В икономиката не съществува понятие справедливост, понятие, използвано от президента Радев. При икономиката не е важно да е справедливо, ...
20:05 | 31 Май 2020 г.

Лорита Радева, ГЕРБ: Безсмислен е референдум за бо...

20:05 | 31 Май 2020 г.
Референдум за инсталацията за боклук в София за мен и колегите ми от ГЕРБ е безсмислен и на принципа „дайте да се покажем” от...
18:44 | 31 Май 2020 г.

Зам.-министър на труда: Ще дадем 160 млн. за 3-мес...

18:44 | 31 Май 2020 г.
"Коронавирусът изненада всички ни, в първите дни 3-4000 се регистрираха на пазара на труда. В последните 2 седмици след падане на ог...
Савина Савова
18:30 | 31 Май 2020 г.

Предстои съвместна инициатива за младите хора межд...

18:30 | 31 Май 2020 г.
Предстои съвместна инициатива за младите хора между район "Възраждане и "Канал 3. Това каза кметът на столичния район Савина Са...