Милена Дамянова: Родителите станаха партньори на учителите (ВИДЕО)

Присъственото обучение е незаменимо

Денят на живо с Наделиан Анева
Източник: Канал 3

Денят на живо с Наделиан Анева

"Учителите се справиха изключително добре в началото на пандемията с коронавируса. Всички трябва да бъдем отговорни и да спазваме мерките. Имаме общи условия и правила в учебните заведения, но трябва да има напасване, защото училищата са различни и децата са различни, затова трябва отново да се поздравят учителите, които продължават да се справят много добре", това каза председателят на образователната комисия в Народното събрание Милена Дамянова в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по Канал 3.

"Родителите станаха партньори на учителите и се получи, това, което винаги сме искали – уважението към учителите", констатира Дамянова.

"Учебната година ще се проведе присъствено. Присъственото обучение е незаменимо – живият контакт не може да се замени с нищо", категоричен бе гостът.

"Децата трябва да знаят какви са правилата на техния собствен език, хубаво е да облечем в образ вируса, за да се види, че може да се унищожи. Децата понякога са по-мъдри от възрастните", сподели мнението си в предаването и актрисата Йона Буковска. 

Още интервюта и коментари може да прочетете тук!

"Промените в образователната система са резултат на осъзнаването, че поколението, което сега се обучава, е различно", коментира Милена Дамянова ситуацията в образованието.

"В училищата правилата са споделени и санкциите са много крайна мярка. Най-важното е да се намерир баланс. Децата съзнават каква отговорност носят", добави още тя.

Относно промени в провеждането на матурите Дамянова информира, че интегрирани тестове се обсъждат, но засега няма да има нов формат на изпитване.

"Дискусията върви в посока на изработване на задачи, които да измерват компетентност на децата. За да се приложи интегриран тест, трябва и промяна в закона, а в момента няма такава", каза още тя.

\
21:03 | 30 Октомври 2020 г.

Проф. Асен Балтов: Крайно време е да повярваме на ...

21:03 | 30 Октомври 2020 г.
"Хората трябва да разберат, че лекарите могат да преценят кое е опасно. Крайно време е да повярваме на лекарите и да бъдем единни и ...
Тасева LIVE
17:56 | 30 Октомври 2020 г.

Д-р Любомира Манчева: Хранителното разстройство н...

17:56 | 30 Октомври 2020 г.
„Живот на килограм” е благотворителна инициатива за превенция на хранителните разстройства сред подрастващите. "Млад...
Тасева LIVE
17:38 | 30 Октомври 2020 г.

Д-р Габриела Григорова: Маските обострят акнето, н...

17:38 | 30 Октомври 2020 г.
"За акнето може дори да не бъде намерена причина, но често проблемът е от хормонално естество, маските също обострят появата на акне...
Социална мрежа
16:05 | 30 Октомври 2020 г.

Благой Иванов: Всичко свръхестествено е метафора з...

16:05 | 30 Октомври 2020 г.
"Малерман е автор на жанрови романи, подходящи за всеки, който иска да се потопи в един различен от нашия свят", това каза в пр...
Социална мрежа
15:57 | 30 Октомври 2020 г.

Най-актуалните визии за Хелоуин са череп и секси в...

15:57 | 30 Октомври 2020 г.
"Най-актуалните визии за Хелоуин са череп и секси вампир", това каза художничката Петя Маркова пред репортера на "Социална...
14:55 | 30 Октомври 2020 г.

България е от 6-те държави, които могат да излъчат...

14:55 | 30 Октомври 2020 г.
За актуалните теми от света на киното и новите и най-интересни заглавия на големия екран разговор в предаването "Социална мрежа"...