Политолог: Борисов ще се оттегли от изпълнителната власт след изборите (ВИДЕО)

Радев ще играе на изборите индиректно чрез партия, която ще припознае или чрез инициативен комитет, смята още той

Константинов, Христова, Стойчев
Източник: Канал 3

По всички актуални политически теми в България на гости в днешното издание на "Беновска пита" са анализаторите проф. Антоанета Христова, проф. Михаил Константинов и доц. Стойчо Стойчев.
 
"Много хора искат да управляват България. Виждаме на улицата нереализирали се през последните 10-15 г. и имат претенции. Трябва сериозно да отговорим имаме ли алтернатива на ГЕРБ. Имаме тежка, агресивна и безценностна предизборна кампания, в нея все повече играчите стават видими", започна проф. Христова.
 
"Не виждам алтернатива, а цялостно руиниране на политическата система. Ние сме в ужасно трудна, хаотична ситуация, в нея няма достатъчно силни политически сили, които да легитимират демократичното като процес, не предричам добро бъдеще в близка перспектива", сподели политическият психолог.
 
 
"В българската политика политиците много трудно приемат, че имат определен тайминг. Драмата от слизането от политическата сцена е огромна. Радев няма време за кога да прави партия. Какъв е вторият план на неговото действие. Можем да търсим международен интерес, можем да търсим отговор на най-различни интереси, геополитически. Когато имаме такива конспирации в главата си, политиците рискуват да бъдат намразени. Конспирацията храни фалшивите новини", коментира тя.
 
"От началото той /бел.ред. Радев/ е заявил искането за промяна в конституцията и създаването на президентска република. ДПС е много важен фактор, успявали са тактически да си отиграят картите. ДПС с искането на експертно правителство  показва, че държи картите. Много е важно да се знае, че може да не се сформира правителство след изборите", каза още тя.
 
От своя страна проф. Михаил Константинов заяви:
 
"От хляба по-високо няма", а напоследък се поругава храна, това е от най-големите грехове. Това, което предстои на света и България е наистина тежък глад. Държим се като абсолютно ненормални. Без да има катаклизъм стигнахме до такова падение".
 
"Виждаме хора, които са работили за престъпен строй. Не е възпитано да искат да участват в политиката. Пожелавам на българския народ да върне разума си. Идеята за президентска република е дивотия
ДПС трябва да си върнат 100 000 гласа. Те трябва да продължат с мъдрата ти етническа политика. Ако протестите имаха разумно управление, ГЕРБ щеше да има сериозни проблеми", смята той.
 
Доц. Стойчо Стойчев пък изрази следното мнение:
 
"Нека всеки протестира, стига да спази регламента. Против съм проявите на самоуправство, като блокирането на кръстовища. Блокираха "Ситняково", за да се спре заобиколния трафик от „Орлов мост”. Всеки интерпретира законодателството както му изнася, така не може да се изгради нов модел на управление, да наложиш своя интерес без той да е по-добър от предишния".
 
"Поколението на края на комунизма и началото на демокрацията е по-умерено. То не се реализира властово като цяло.  Смятам, че Борисов ще се оттегли от изпълнителната власт след изборите. Той ще продължава да бъде фактор в политиката, но няма да бъде лице на управлението", добави политологът.
 
"Радев иска да управлява. Всичко което прави, го прави защото е влюбен човек. Влюбен е в жена си и иска да я впечатли. Радев ще играе на изборите индиректно чрез партия, която ще припознае или чрез инициативен комитет", обясни той.
 
"Христо Иванов е припознаван като лидер. Ясно е, че не може да формира мнозинство, но трябва да мисли или за коалиране, или да влезе в парламента с ясната идея, че ще бъде опозиция", завърши доц. Стойчо Стойчев."
 

Етикети: Беновска пита
Даниел Парушев
16:04 | 26 Октомври 2020 г.

Даниел Парушев: Нека мислим за затваряне на ВИЗ-ов...

16:04 | 26 Октомври 2020 г.
Университетите в България проявяват най-голяма гъвкавост в приемането на противоепидемичните мерки, според председателя на студентските с...
Социална мрежа, Люмиер
14:55 | 26 Октомври 2020 г.

Люмиер: След 28 октомври е подходящо да се ходи на...

14:55 | 26 Октомври 2020 г.
В предаването "Социална мрежа" звездният астролог Люмиер разкри какво ни готвят звездите за седмицата от 26 октомври до 1 ноемв...
Проф. д-р Николай Габровски
20:00 | 25 Октомври 2020 г.

Проф. Габровски: Пътувах 5 дни с ТИР до Париж в им...

20:00 | 25 Октомври 2020 г.
Проф. д-р Николай Габровски е един от уважаваните неврохирурзи у нас, но едва ли мнозина от близките или пък пациентите му са наясно как ...
18:39 | 25 Октомври 2020 г.

Социалистът Александър Вачев: Исках БСП да бъде ал...

18:39 | 25 Октомври 2020 г.
"Към настоящия момент не виждам управлението на ГЕРБ да има алтернатива. Исках БСП да бъде тази алтернатива и понеже не беше - н...
Проф. Асен Балтов
18:20 | 25 Октомври 2020 г.

Проф. Балтов: Пет дни не са достатъчни, за да реаг...

18:20 | 25 Октомври 2020 г.
Пет дни не са достатъчни, за да реагират тестовете на евентуално заразяване с коронавирус. Трябва да минат поне 7 дни. Карантината обаче ...
Беновска пита, Магдалинчев
17:37 | 25 Октомври 2020 г.

Боян Магдалинчев: Иван Гешев бе избран с 20 от 25 ...

17:37 | 25 Октомври 2020 г.
"С колко гласа бе избран Иван Гешев за главен прокурар? 20 от 25, което означава, че той е припознат от много голяма част от професи...