Карлос Контрера: Лъжа е, че хората в гетата са едни редови български граждани (ВИДЕО)

Там трябва да влезе икономическа полиция, криминалисти и ДАНС, каза Карлос Контрера в "Денят на живо"

Карлос Контрерас: Лъжа е, че хората в гетата са едни редови български граждани
Източник: Канал 3

Карлос Контрерас: Лъжа е, че хората в гетата са едни редови български граждани

Тези хора от гетата живеят в друг свят - това е факт, и който твърди, че те са едни редови български граждани, той лъже: те не се държат така дори и помежду си. Това заяви в "Денят на живо" в Канал 3 Карлос Контрера от ВМРО.
"Това са хора, за които законът не значи нищо. Заради някакъв слух те са способни да убият човек - имаме проблем и това е мястото на тези хора въобще в обществото.
За мен тяхното поведение показва някаква форма на социопатия. Някаква снимка, показаха в махалата, става повод за кървава вендета по улиците."
Той предложи да не се използват изрази като "да се успокои", "да се потуши" напрежението и обясни защо: "Защото политиката на мирното съвместно съществуване не работи. Трябва да се тръгне към решаване на проблема с гетата.
Казусът с Асеновград не е нова картинка. Така се случва, когато държавата излезе от един определен квартал или територия, и остави там някакви етнически главатари", добави той.
Според него държавата не прави нищо в тези махали, а само стои отвън и регистрира престъпления, или пише в тетрадката колко ученици имало в училище.
"На избори някои много успешно ги преброяват в избирателните списъци, добави той.
Действията на полицията след побоя в Асеновград не е била адекватна, заяви още Контрера.
"В първите часове махалата трябваше да бъде затворена, в нея да влязат икономическа, криминална полиция. Оказа се, че там има хора, които се занимават открито с ислямизъм. Един от задържаните се оказа замесен в делото за радикален ислямизъм в Пазарджик. 
Тук се отваря и нов пласт - за радикализацията в гетата. ДАНС само регистрира.
А трябва като институции в обществото да преминем от съзерцатеност към действия."
За решаването на проблема обаче не достигат хора и сили заради липсата на кадри в МВР.
"Проблемът се решава с хора на терен - всеки ден. А МВР или няма средства, или няма време. 
Решението за ВМРО е едно: МВР да влезе на терена.
"Но моето мнение е, че темата за заплатите в МВР е решена преди да бъде зададена: няма как да очаквате някой за 600 лева да виси по 24 часа по улиците, каза Контрера.
"Силните държави инвестират много в сектор сигурност - да не взимаме само лозунгите от тях. Не са и само заплатите - години наред редовите полицаи не усещаха подкрепа от вишестоящите си началници. Най-лесното бе да се уволни някой офицер или полицай, намесен в скандал. 
В момента министър Радев има исторически шанс да промени този подход - как тези служители да работят на терена, когато се дават противоречиви заповеди и само чакат да им забият ножа отгоре", сподели той.
И добави:
"Връщам се в началото - работа на икономическа полиция. Тези хора се държат така, защото имат някаква форма на подкрепа на местния лидер - икономическа, политическа.
Ето защо предлагаме специализиран екип от прокурори да отиде там - има такава практика, както беше в случая с Враца със смъртта на момчето, починало след побой."
 
Какво каза още Карлос Контрера - вижте във видеото.

Патарински LIVE
18:04 | 29 Октомври 2020 г.

Искрен Веселинов: Решението е в нас. Ако имаме дис...

18:04 | 29 Октомври 2020 г.
"Президентът може и трябва да посещава военни поделения, друг е въпросът, че трябва да се спазват и наложените мерки срещу COVID...
\
16:04 | 29 Октомври 2020 г.

Д-р Десислава Кателиева: Няма по-голям враг от нез...

16:04 | 29 Октомври 2020 г.
"Проблем са карантинираните колеги, които са били в контакт с пациенти с COVID-19. Натоварва се графика", това каза в предаване...
Социална мрежа
15:56 | 29 Октомври 2020 г.

Инициативата „Капачки за бъдеще” събира пари за де...

15:56 | 29 Октомври 2020 г.
"Няма как да сме страна от европейския съюз в 20-ти век и да имаме 1 линейка и половина за деца", това каза в предаването "...
Димитрина Митрева
14:53 | 29 Октомври 2020 г.

Психотерапевт: Абортът е личен избор на всяка жена...

14:53 | 29 Октомври 2020 г.
Полша извади темата за абортите отново на дневен ред – дебатът е сложен, но не и този за правото на избор. Защо жените трябва да им...
Владимир Тодоров
13:30 | 29 Октомври 2020 г.

Владимир Тодоров: Цената на гражданската беше 320 ...

13:30 | 29 Октомври 2020 г.
"Някои застрахователи не могат да плащат обезщетения наведнъж, искат разсрочване за 6 месеца", казва в интервю за "Телегра...
Д-р Нигер Джафер
21:00 | 28 Октомври 2020 г.

Д-р Джафер: Директорът на РЗИ-София падна жертва н...

21:00 | 28 Октомври 2020 г.
Зам.-председателят на Народното събрание - д-р Нигер Джафер, разкритикува междуинституционалната война между министър-председателя и през...