От плажа - Ексклузивно интервю с режисьора на "Хотел Трансилвания" (Видео)

Третата част на поредицата обещава още повече смях и забавни моменти

От днес по кината! Ексклузивно интервю с режисьора на
Източник: Канал 3

От днес по кината! Ексклузивно интервю с режисьора на "Хотел Трансилвания"

"Хотел Трансилвания" 3 се завръща на екраните. Откакто петзвездния пищен хотел „Трансилвания“ за чудовища отвори врати и за човеци, собственикът му граф Дракула се е потопил в неуморни грижи за почивката и забавленията на чудатите си гости. Той е забравил какво означава да се наслаждава на „живота“.

Загрижена за щастието и здравето на любимия си баща, Мейвис решава да заведе него и семейството (включително и дядо ѝ Влад) на луксозен чудовищен круиз.

Водещата на предаването "Холивуд" по Канал 3, Ивелина Кунчева успя да разговаря с режисьора на хитовата поредица. Ето какво разказа Генди Тартаковски:

Здравейте, най-напред , от къде почерпихте вдъхновение за 3 част на Хотел Трансилвания?

Вдъхновението за този филм дойде точно след като като приключих с втората част на поредицата. Чувствах се много уморен и си казах ,че няма да правя 3 филм. Но в същата година, семейството ми ме изненада с почивка. Отидохме на круиз. Когато се качвахме на кораба и видях всички семейства там, осъзнах каква перфектна сцена би било това за нашето Чудовищно семейство . И от там всичко започна да се навързва , нещата се   случиха много естествено, беше съвсем нормално да се получи добре.

А защо ви се иска да представяте чудовищата в различна светлина, много по-достъпна за децата?

В това се крие цялата идея! Когато аз бях малък много се страхувах от страшните филми и затова не ги гледах . А от друга страна чудовищата са толкова симпатични ... и Франкенщайн и Дракула, нали?  Искахме да ги направим като за деца, не толкова страшни, а по-скоро комедийни.  В крайна сметка мисля, че станаха уникални герои,  всеки по свой собствен начин, но в същото време страхотни и като семейство.

Как избирате кои актьори да озвучат вашите герои?

Трудно е ! Понякога просто гледаме снимките на актьорите, а понякога слушаш гласа, затваряш си очите и гледаш филма в съзнанието си, опитвайки се да си представиш как ще изглежда всичко. За мен това е единственият начин да решиш дали този глас ще звучи правилно за героя.

А какво е за вас да работите с актьори като Мел Брукс, Адам Сандлър, Селена Гомез?

Те са прекрасни, дадоха най-доброто от себе си. Особено когато работиш с човек като Мел Брукс, актьор с такава богата филмова история,   обожавам филмите му. Той  провокира моето чувство за хумор,   навърши   92 когато правихме записите за филма, а беше  по- енергичен, жив и забавен от всякога. Беше фантастичен!

А пред какви предизвикателства се изправяхте докато работихте по филма?

Най-голямото предизвикателство от трилогията винаги е третата част, защото трябва да си сигурен ,че хората ще отидат да я гледат  заради правилната причина. И няма да си помислят – „Те искат да изкарат повече пари, за това правят 3 част!“ Това беше най-голямото предизвикателство за мен. А и комедията е достатъчно труден жанр сама по себе си.  В нашия  случай нямаме Мел Брукс на екрана, който  освен с гласа си да провокира публиката и с изражението си, така че аз трябва да реализирам това чрез анимацията, за да постигна комедийния ефект.  

Какво е за вас да бъдете съвременен аниматор , да бъдете в крак с новостите ?

На първо място трябва да обичаш това, което правиш. А аз от 10 годишен харесвам анимациите! В един момент реших, че това е нещото , с което искам да се занимавам в живота си. Първо трябва да се научиш да рисуваш, да знаеш как да изразяваш себе си чрез картините , но освен това трябва да бъдеш и добър разказвач. Това е нещо, което не подозирах, че мога Винаги съм знаел, че привличам вниманието когато разказвам някаква история, но сега... сега го правя чрез рисунките си.

Много ви благодаря! За мен беше удоволствие!

Аз ви благодаря!

 

В Кан бе представена втората част на Angry birds
16:34 | 28 Май 2019 г.

В Кан бе представена втората част на Angry birds (...

16:34 | 28 Май 2019 г.
Канал 3 продължава да ви показва ексклузивните ни срещи с едни от най – големите холивудски знаменитости , които застанаха пред кам...
12:21 | 25 Май 2019 г.

Сталоун размаха за последно юмруци в Кан преди "бъ...

12:21 | 25 Май 2019 г.
Силвестър Сталоун размаха за последно юмруци във въздуха като Джон Рамбо на червения килим на фестивала в Кан пред стотиците фотографи пр...
23:35 | 21 Май 2019 г.

Холивуд с тежката артилерия за "Златна палма" в Ка...

23:35 | 21 Май 2019 г.
"Имало едно време... в Холивуд", с този филм на режисьора Куентин Тарантино Холивуд хвърли в настъпление тежката си артилерия н...
Антонио Бандерас с ексклузивно интервю за Канал 3 (Видео)
13:46 | 21 Май 2019 г.

Антонио Бандерас с ексклузивно интервю за Канал 3 ...

13:46 | 21 Май 2019 г.
По време на 72 –рото издание на филмовия фестивал в Кан бе представен филмът "Болка и слава” на испанския режисьор Педро...
18:32 | 20 Май 2019 г.

Ето какво каза Ален Делон специално за Канал 3 в К...

18:32 | 20 Май 2019 г.
Да получа тази награда за мен наистина означава много, това е най-голямата чест, която биха могли да ми окажат. Това заяви специално за е...
Ален Делон в Кан
00:58 | 20 Май 2019 г.

Кан удари шамар на Холивуд: Златната палма е в ръц...

00:58 | 20 Май 2019 г.
Ален Делон дочака своята "Златна палма" на 83 г. и след 60 години кариера в киното, след като се размина с приза през 1976 за &...