Въпреки COVID-19: Децата ще проследят движението на Дядо Коледа по света

Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) оповести, че и тази година ще следи Добрия старец

шейна
Източник: Pixabay

шейна

Децата по света могат да бъдат спокойни - глобалната коронавирусна пандемия няма да им попречи да проследят движението на Дядо Коледа, който в навечерието на празника обикаля земното кълбо, за да разнася подаръци, предаде Асошиейтед прес.
 
Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) оповести, че и тази година ще следи Дядо Коледа на 24 декември, както прави от 65 години.
 
В белязаната от коронавирусната пандемия година обаче ще има някои промени - не всяко дете ще може да се свърже с доброволец в кол центъра на НОРАД, за да провери местонахождението на Дядо Коледа, както е било в предишните години.
 
 
Обикновено в конферентната зала на базата на ВВС "Питърсън" в Колорадо спрингс се събират около 150-160 доброволци. Те поемат двучасови смени, за да отговарят на нетърпеливи малчугани, които искат да разберат дали добрият старец и неговата теглена от елени шейна са стигнали до техния покрив.
 
В предишни години общо 1500 доброволци в рамките на около 20 часа отговарят на около 130 000 обаждания. Тази годината заради ограничителните мерки, наложени заради коронавирусната пандемия, броят на доброволците ще бъде сведен драстично до по-малко от 10 души на смяна.
 
"Разбираме, че това е почитана традиция и сме наясно, че ще има известно разочарование", заяви говорителят на НОРАД Престън Шлахтър. "Опитваме се обаче да осигурим безопасността на всички ангажирани", допълва той.
 
Така на някои обаждания на специализирания безплатен телефон ще отговаря лично служител на командването или доброволец. Останалите обаче ще трябва да се задоволят с предоставена на запис информация за текущото местоположение на Дядо Коледа.
 
Говорителят допълва, че НОРАД ще ограничи доброволците до служители на командването и близки членове на семействата им. Тази година доброволците ще отговарят на въпроси за здравословното си състояние, а температурата им ще бъде измервана при пристигането им. През цялото време екипи ще се грижат за забърсването на повърхностите. Преди всяка смяна кол зоната ще бъде почиствана изцяло.
 
Изправено пред заплахата от коронавируса, командването, което предоставя сведения за местонахождението на Дядо Коледа в навечерието на празника от 1955 г., от седмици търси начини как да продължи обичаната традиция.
 
Освен чрез кол центъра, движението на добрия старец може да се следи чрез сайта www.noradsanta.org, социални медии, гласовия асистент Алекса на Амазон, Онстар, а скоро и чрез ново мобилно приложение. 
тампон, тампони
12:41 | 25 Ноември 2020 г.

В Шотландия направиха безплатни продуктите, необхо...

12:41 | 25 Ноември 2020 г.
Шотландия се превърна в първата държава в света, която направи продуктите, необходими на жените при менструация, безплатни за всички, съо...
HDD
20:21 | 24 Ноември 2020 г.

Учени създадоха най-малкото устройство за съхранен...

20:21 | 24 Ноември 2020 г.
На базата на молибденов дисулфид американски учени създадоха устройство за съхранение на памет с дебелина на един атом. Плътността на зап...
Слонът Кааван
15:31 | 24 Ноември 2020 г.

Самотният слон Кааван опакова багажа си в Исламаба...

15:31 | 24 Ноември 2020 г.
С музика, лакомства и балони, приятели на единствения азиатски слон в Пакистан организираха прощално парти покрай преместването му в Камб...
Масово благославяне на домашни любимци на деня на Св. Франсис от Асизи във Филипините
15:21 | 24 Ноември 2020 г.

Доброволци се грижат за домашни любимци докато сто...

15:21 | 24 Ноември 2020 г.
Докато стопаните са в болница в Италия, все някой трябва да се грижи за техните домашни любимци. Италианската асоциация за защита на ...
14:29 | 24 Ноември 2020 г.

Какаото подобрява работата на мозъка

14:29 | 24 Ноември 2020 г.
Учени установиха, че флаванолите, органични вещества, намиращи се в какаото, увеличават доставката на кислород в мозъка, което има благоп...
изневяра
09:11 | 24 Ноември 2020 г.

Как да разпознаем, че партньорът изневерява?

09:11 | 24 Ноември 2020 г.
Ако подозирате, че партньорът ви изневерява, експерт по езика на тялото разкрива тайни признаци, по които ще можете да определите със сиг...