Брад Пит разби Джордж Клуни като космонавт - от Космоса потвърдиха

Звездата проведе от НАСА директен разговор с "колега" от Международната космическа станция

Източник: EPA/БГНЕС

Брад Пит е най-добрият космонавт сред холивудските актьори, стана ясно по време на негов директен разговор от НАСА с астронавта Ник Хейг, който е в Международната космическа станция. Пит играе космонавт в излизащия на екраните този уикенд филм "До звездите", затова попита "колегата" Хейг: "Ник, имам нужда от твоя опит. Кой беше по-правдоподобен - Клуни (Джордж Клуни играеше астронавта във филма" Гравитация ", излязъл през 2013 г.) или аз?", попита Пит.
 
"Вие абсолютно!", отговори Ник Хейг със смях, като разкри, че екипажът на МКС вече е гледал новия филм с Пит.
 
"Нямам търпение да се похваля на децата си!", така актьорът завърши разговора, като изрази уважение и благодарност към екипа на международната станция.
 
В "До звездите" героят на Брад Пит пътува в далечни галактики в търсене на баща си, който изследва космоса и изчезва преди много години. "Ще ви кажа, нашият кораб (във филма) беше малко по-чист. Знаете ли дори, че всичко около вас е по стените?", беше първото нещо, което Пит попита астронавта, съобщи АФП.
 
На свой ред Хейг призна, че след пристигането си на станцията му е било необходимо известно време, за да се успокои и адаптира. "Но нали знаете, бързо се запознавате с всичко", каза астронавтът.
 
 
Пит попита Хайг как екипажът борави с "биологичния часовник” в условия, когато слънцето изгрява и залязва 16 пъти на ден. Астронавтът каза, че осветлението на МКС помага, като варира в зависимост от времето на деня.
 
"Ние използваме различни светлинни спектри: сутрин е ярко синя светлина, постепенно по-късно през деня се стига до по-балансиран спектър, а през нощта не използваме синя светлина", добави Хейг.
 
Той подчерта, че екипажът работи 12 часа на ден, а през нощта експертите на Земята са отговорни за МКС.
 
"Нощната смяна се изпълнява от огромен екип на Земята. Те контролират около 95 процента от всичко, което се случва на станцията.", каза Хейг, подчертавайки, че усилията за поддържане на работата на МКС са международни.
 
Астронавтът разказа още, че близостта до Земята позволява на екипажа да поддържа постоянен контакт с роднини, да говори за това, което се случва в орбита и да поддържа връзка с това, което се случва със семейството им.
Маги Джанаварова
15:26 | 06 Юни 2020 г.

Поп звездата Маги Джанаварова сподели какво е нужн...

15:26 | 06 Юни 2020 г.
"Моята майка откри и в мен и при брат ми, че имаме дарбата да пеем. Още от 2-годишна възраст съм умеела да пея и да пресъздавам песн...
Бил Гейтс
07:17 | 05 Юни 2020 г.

Бил Гейтс: Твърдението, че съм предизвикал пандеми...

07:17 | 05 Юни 2020 г.
Бил Гейтс - американски предприемач и основател на корпорацията Microsoft, заяви, че конспиративната теория, според която той е участвал ...
17:18 | 04 Юни 2020 г.

Домашно кино: Как Анджелина Джоли се превърна в ед...

17:18 | 04 Юни 2020 г.
Кой не знае Анджелина Джоли, кой не е чувал за нея? Холивуд може и да е люпилнята за популярност в шоубизнеса, но някак над всички или по...
Канал 3 на фестивала в Кан! Филмите, борещи се за голямата награда
15:37 | 04 Юни 2020 г.

56 филма влязоха в селекцията на фестивала в Кан, ...

15:37 | 04 Юни 2020 г.
"Февруари" е сред селектираните 56 филма на кинофестивала в Кан тази година, стана ясно в предаването "Изкуство по време н...
Робърт Патинсън
13:47 | 03 Юни 2020 г.

Робърт Патинсън се радва на почивката си от филми

13:47 | 03 Юни 2020 г.
Робърт Патинсън се е чувствал малко като в „примка“ преди „Батман“ да спре снимките по време на пандемията от кор...
Дженифър Анистън
11:25 | 03 Юни 2020 г.

Гола снимка на Дженифър Анистън отива на търг за п...

11:25 | 03 Юни 2020 г.
Дженифър Анистън пусна свой гол портрет на търг, за да помогне за събирането на пари за облекчаване от коронавируса, съобщава „Инди...