Призив към партиите: Не ставайте съучастници на прокремълския Радев

Призив към партиите: Не ставайте съучастници на прокремълския Радев

Сдружение „Достойнство, отговорност, морал“ (ДОМ) излезе с позиция, с която призовава партиите у нас да заемат категорична позиция срещу отказа на служебното правителство да предостави военна помощ на Украйна. От ДОМ осъдиха изявлението на Румен Радев по темата, че България няма да помага на Украйна.

Ето какво гласи част от позицията на ДОМ:

„Има една формула за мир и тя е безусловната победа на Украйна срещу агресора. Ако днес ние не подкрепим с оръжие Украйна, чиито войни проливат кръвта си не само за своята свобода, а и за нас и за всички европейци, утре може да ни се наложи да проливаме кръв на наша територия.
В този смисъл изявлението на Румен Радев, че той и неговото правителство няма да предоставят военна помощ на Украйна е в разрез с българския национален интерес. Това изявление е в противоречие с решението на Народното събрание. С това свое изявление той става съучастник на режима на Путин.

Госпожи и Господа партийни ръководители,

Призоваваме ви да реагирате категорично срещу прокремълското поведение на президента Радев. Не ставайте с мълчанието си съучастници на съучастника, който публично се подиграва с безсилието ви да формирате евроатлантическо мнозинство. Политиката на предизборно снишаван, следизборно ослушване и на поставяне на дребните партийни сметки над националните приоритети, е заплаха за националната ни сигурност и парламентарната система.

Тази политика ни дискредитира пред нашите партньори от ЕС и НАТО, като двойни играчи. С липсата на ваша твърда позиция като лидери на партиите, които представляват евроатлантическото мнозинство на българските избиратели, вие предоставяте служебно властта в ръцете на една прокремълска клика.“

 

Ваня Петрова

Ваня Петрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *