Край: Прекратиха операцията по издирването на Сала и самолета

Край: Прекратиха операцията по издирването на Сала и самолета
Полицията на остров Гърнзи прекрати официално издирването на футболиста на Кардиф Емилиано Сала и пилота на изчезналия преди три дни самолет над Ламанша Дейвид Иботсън. ,,Близките и роднините бяха информирани за случващото се с изчезналия самолет. Моите съболезнования към семействата на пилота и пасажера в този труден за тях момент“, сподели пристанищният капитан на остров Гърнзи Дейвид Бейкър в свое изявление.
 
Търсенето бе прекратено временно в сряда вечер, като полицията на британския остров заяви, че ще реши окончателно дали да продължи с издирването в четвъртък сутрин. Малко преди 08:00 часа сутринта бе потвърдено, че търсенето отново е възобновено. ,,Ще проведем брегово издирване със самолет, като започнем от Бърхоу, преминем през Алдърни и стигнем до Сарк. Ще уведомим всички, ако се появи нова информация по случая“, заявиха по-рано през деня от полицията. В 10:50 бе обявено, че скоро ще се реши дали издирването да продължи, ако сутрешното търсене се окаже неуспешно. В 13:20 полицията заяви, че не е открила следи от самолета или тези, които са били на борда му, след като са обиколили остров Бърхоу по земя.
 
Президентът на Кардиф Мехмет Далман призна в сряда вечер, че ,,нещата не изглеждат добре за Сала“, който бе единственият пасажер на борда на самолета, изчезнал от радарите на път за уелския град от Нант в понеделник сутрин. Полицията в Гърнзи не е открила до момента следи от самолета. Далман добави, че аржентинският нападател е организирал сам пътуването си от Франция до Великобритания. 28-годишният футболист се превърна в най-скъпата покупка в историята на Кардиф, след като бе привлечен от Нант за сумата от 17 млн. евро.
 
Самият играч е изпратил аудио съобщение до близките си малко преди самолетът да изчезне от радарите, в което споделя, че „се страхува“ и „усеща, че самолетът е на път да се разпадне“. Полицията в Хъмбърсайд пък потвърди, че пилотът на самолета е Дейвид Иботсън от Кроули. Спасителната операция издирваше двамата в зона от 280 квадратни метра около остров Алдърни, използвайки няколко самолета от съседните острови, Франция и Великобритания. /БГНЕС
 
kanal3

kanal3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *