Коронавирусът плъзна по целия свят - вижте подробности по държави

До момента жертвите вследствие на заразата са 41

Новият коронавирус се разпространява в Китай
-2
Източник: Reuters

Новият коронавирус се разпространява в Китай -2

Новият коронавирус, който продължава да взима жертви, и който е силно заразен, плъзна по целия свят, предава АФП. До момента жертвите вследствие на заразата са 41.

Китай –
 
Най-много заразени има в китайския град Ухан, като до момента са потвърдени 1300 случая. Всички жертви, при които заразата е имала летален изход, са от града.
 
Град Макао, известен хазартен център, който е изключително популярен сред туристите, също потвърди два случая на вируса.
 
В Хонконг има пет регистрирани заболели, като трима от тях се разболяха в рамките на 24 часа.
 
– Франция –
 
В страната има три известни случая на коронавирус – първата европейска държава, засегната от новата зараза.
 
Един случай е регистриран в Бордо, а друг – в Париж. Третият заболял е близък роднина на един от другите двама.
 
И тримата наскоро са пътували до Китай. В момента са поставени под карантина.
 
– Япония –
 
В събота здравните власти потвърдиха трети случай на заболял в страната.
 
Мъж е хоспитализиран още на 10 януари – четири дни след завръщането му от Ухан.
 
Двама китайци, намиращи се в страната – мъж на 40 г., и жена на 30, са приети в болница с треска.
 
– Австралия –
 
Тази сутрин в Австралия бе потвърден първия случай на вируса. Става въпрос за мъж, който е пристигнал в Мелбърн от Китай преди седмица.
 
Властите вече издириха всички хора, пътували в същия самолет, като на тях е предложена помощ.
 
– Малайзия –
 
И Малайзия потвърди първите си три случая в събота сутринта. Всички заболели са китайски граждани, били на почивка в Ухан.
 
Заразените са 66-годишна жена, и две момчета – на 2 и на 11 години, които са хоспитализирани в изолирано отделение на държавна болница, потвърди здравният министър на Малайзия.
 
– Непал –
 
И в Непал вече има заболял – това е 32-годишен мъж, пристигнал от Ухан. Пациентът е първият, излекувал се от болестта, като след пълното му оздравяване е бил изписан. Правителството заяви, че контролът на летището е засилен, и всички “подозрителни пациенти, влизащи в Непал, се наблюдават”.
 
– Сингапур –
 
Сингапур потвърди поне три случая на новия коронавирус – 66-годишен мъж и 37-годишният му син, пристигнали в Сингапур в понеделник от Ухан, и 52-годишна жена, също пътувала от Ухан, но във вторник.
 
– Южна Корея –
 
Южна Корея потвърди втори случай на вируса в петък. Министерството на здравеопазването обяви, че става въпрос за мъж около 50-те години, който е започнал да проявява симптоми на вируса, докато е работил в Ухан на 10 януари. Впоследствие вирусът е потвърден. Първият заразен от болестта е 35-годишна жена, пристигнала от Ухан на 20 януари.
 
– Тайван –
 
До момента властите в Тайван са потвърдили три случая на заразени. В страната вече действа наредба, според която всички пристигащи от Ухан, трябва да бъдат връщани. А пристигащите от останалата част на Китай – включително Хонконг и Макао – трябва да попълнят формуляри за здравословното си състояние при пристигането си.
 
Властите в Тайван са издали заповед и в продължение на месец всички граждани да носят предпазни маски при излизането си навън.
 
– Тайланд –
 
Петима са заболелите в Тайланд – четирима граждани на Китай от Ухан и 73-годишна жена от Тайланд, която е била на посещение в Ухан. Двама от китайските пациенти са били изпратени за лечение в Китай, след като здравословното им състояние е позволило това.
 
– Съединени американски щати –
 
Във вторник американските здравни служби обявиха първия случай на заразен в страната – мъж на 30 години, който живее близо до Сиатъл. В петък бе обявен и втори случай – става въпрос за 60 г. от Чикаго.
 
– Виетнам –
 
Два са случаите на заразени граждани във Виетнам – баща, който е пътувал до Ухан, е заразил сина си. Състоянието им е стабилно. 
Арестуван
16:31 | 04 Август 2020 г.

Германия арестува екстрадиран от Албания заподозря...

16:31 | 04 Август 2020 г.
Гражданин на Таджикистан заедно с няколко съмишленици е основал в Германия клетка на Ислямска държава и е планирал терористични актове. З...
Европейска комисия
15:47 | 04 Август 2020 г.

ЕК: Страните от ЕС да не затварят вътрешните грани...

15:47 | 04 Август 2020 г.
Страните от Европейския съюз трябва да избягват да затварят вътрешните си граници, въпреки увеличаването на броя на случаите на заразяван...
пералня
15:30 | 04 Август 2020 г.

Мъж изпра в пералня парите си, за да ги изчисти от...

15:30 | 04 Август 2020 г.
Прането на пари не е добра идея, както гражданин на Южна Корея разбра, след като буквално изпра парите си в пералнята, за да ги изчисти о...
15:04 | 04 Август 2020 г.

Астматик пробяга 1 км с 10 маски на лицето след ци...

15:04 | 04 Август 2020 г.
През 2020 г. се наблюдават много спадове, най-вече пандемията на коронавирус. Сега повечето правителства и здравни специалисти съветват х...
14:57 | 04 Август 2020 г.

SOS надпис спаси трима моряци

14:57 | 04 Август 2020 г.
Трима моряци бяха спасени благодарение на огромен надпис SOS, изписан от тях на брега на малък остров в Микронезия, на който се оказали о...
14:30 | 04 Август 2020 г.

Крокодили изяли прочут бракониер, избил десетки за...

14:30 | 04 Август 2020 г.
На много места в Африка бракониерството е истински проблем. Ловците се промъкват в резервати и убежища, за да убият животни за специфични...