Предсказал пандемията лекар: В бъдеще човечеството ще бъде изправено пред безпрецедентна глобална епидемия

Ще настъпи глобална рецесия и спад

коронавирус
Източник: Колаж, Канал 3

През 2006 г. д-р Брилиант обяви, че в бъдеще човечеството ще бъде изправено пред безпрецедентна глобална епидемия. Лекарят използва опита, натрупан по време на елиминирането на едра шарка, грип, полиомиелит и сериозно предупреди световната общност за опасността.
 
"Един милиард души заразени. Около 165 милиона ще умрат. Ще настъпи глобална рецесия и спад, и последиците от един до три трилиона долара за нашата икономика ще бъдат много по-лоши, отколкото сто милиона смъртни случаи", каза той пред списаянието.
 
Сега изявленията на Брилиант не изглеждат толкова нереалистични, пише изданието. Журналисти от Wired решили да разговарят с епидемиолог и да разберат прогнозите му за това кога сегашната пандемия на новия коронавирус ще спре.
 
По време на интервюто Брилиант отбелязва, че цялата епидемиологична общност отдавна говори, че със сигурност ще дойде мащабна пандемия - въпросът е само кога.
 
Според него това е най-опасната пандемия „в целия ни живот“. Лекарят подчерта, че особеността на новия коронавирус е, че хората не са имали имунитет към него в резултат на предишни инфекции.
 
„Това означава, че той е в състояние да зарази 7-8 милиарда от нашите братя и сестри“, казва той.
 
В същото време Брилиант отбелязва, че пациентите с COVID-19 обикновено развиват имунитет към вируса.
 
Лекарят говори одобрително за стъпките, които предприемат властите по целия свят: ограничаване на движението на хора, изолация в дома, поддържане на дистанция.
 
„Това е правилно, защото трябва да отдалечим заразените с инфекцията навреме“, казва източникът.
 
Брилиант обясни, че подобни мерки ще дадат време на учените да създадат ваксина срещу новия коронавирус и „ще постигнат целенасочената цел на епидемиолозите“.
 
"Първо, това е достатъчно голям брой от заразените, които са получени имунитет, и второ, наличието на ваксина. Комбинацията от двете е достатъчна за получаване на" колективен имунитет ", който обикновено обхваща 70-80% от населението."
 
Брилиант изрази надежда, че лекарството срещу коронавируса също ще има превантивен ефект.
 
Епидемиологът обърна внимание на значението на универсалното тестване на населението за инфекция.
 
"Тестовете могат да играят осезаема роля. Това, от което се нуждаем, е случайна вероятностна извадка в цялата страна, за да разберем къде по дяволите е този вирус", каза той.
 
Освен това сега хората не трябва да пренебрегват медицинските маски, за да се защитят, добави той.
 
 
Според Брилиант, за да се победи вирусът, е важно хората да разберат мащабите на разпространението му, да разработят ваксина и да гарантират, че много хора имат имунитет.
09:06 | 02 Юни 2020 г.

От какво е издъхнал Джордж Флойд: Аутопсиите си пр...

09:06 | 02 Юни 2020 г.
Експерти, наети от семейството на Джордж Флойд, както и медицинските служители в Минеаполис, заключиха, че той е бил убит, но двете аутоп...
07:18 | 02 Юни 2020 г.

Плячкосаха магазини на скъпарското Пето авеню в Ню...

07:18 | 02 Юни 2020 г.
  Най-известната търговска улица в Ню Йорк, 5-о авеню в Манхатън, снощи стана обект на грабежи и мародерства. На видеоклипов...
06:56 | 02 Юни 2020 г.

Заради снимка на Тръмп полицията атакува със сълзо...

06:56 | 02 Юни 2020 г.
  Доналд Тръмп предизвика нова вълна от възмущение, след като полицията използва сълзотворен газ срещу, мирен протест Белия дом,...
22:21 | 01 Юни 2020 г.

Иран към САЩ: Не бийте народа си, оставете хората ...

22:21 | 01 Юни 2020 г.
Външното министерство на Иран призова Вашингтон да „спре насилието“ срещу собствения си народ покрай протестите в САЩ заради ...
Колизеумът в Рим
17:38 | 01 Юни 2020 г.

Колизеумът в Рим отвори за посетители

17:38 | 01 Юни 2020 г.
Колизеумът в Рим може да бъде посетен отново, след като беше затворен около три месеца заради пандемията от новия коронавирус, съобщи ДПА...
Крака
16:49 | 01 Юни 2020 г.

В Англия: Секс, само ако живеете заедно

16:49 | 01 Юни 2020 г.
Сексът с някой, който не живее в дома ти, вече ще е нелегален във Великобритания. Това предвиждат промените в закона, пише metro.co.uk. ...