Макрон на крака при оспорван професор, лекуващ с хлороквин

Макрон
Източник: EPA/БГНЕС

 

Президентът на Франция Еманюел Макрон посети оспорвания и популярен френски професор Дидие Раулт в Болнично-университетския институт в Марсилия, за да разговаря с него на четири очи за препоръчваното от микробиолога лечение на коронавирус с хлороквин (хлорохин фосфат), съобщи Франс24.
 
Колоритният експерт, който е много оспорван в медицинските и академични среди във Франция, твърдо препоръчва хлороквина както за профилактика, така и за лечение на пациенти с коронавирус. 
 
Макрон бе в Марсилия без кохортата от журналисти, които го следват, защото разговорът му с родения в Сенегал професор бе личен.
 
Президентът ще произнесе тези дни обръщение към нацията във връзка с борбата с коронавируса, затова събира мнения от различни учени и медици.
 
След като по-рано в четвъртък Макрон разговаря с няколко изследователи в университетска болница до Париж за търсенето на лекарства срещу вируса, по-късно той бе в Марсилия, където бе приет от проф. Раулт.
 
 
С двете му досегашни публикувани изследвания за хидроксихлороквина, дериват на хлороквина, той уверява, че се доказва "ефикасността“ на това лечение срещу коронавируса. Не са малко учените, които смятат за невъзможно да се стигне до подобно заключение само на базата на неговите проучвания най-вече заради начина на провеждането им.
 
 
Пред клиниката на проф. Раулт в Марсилия има постоянни опашки от желаещи да им бъде назначено лечение с хлороквин
 
Професорът представи пред президента Макрон последното си изследване, което още не е публикувано. От Елисейския дворец подчертаха, че срещата на Макрон с професора не означава утвърждаване на метода на микробиолога.
 
"Президентът се стреми да вземе предвид всички доклади и изследвания, вкл. и на проф. Раулт. Не е той човекът, който ще се произнесе по дебата, който трябва да бъде разрешен научно“, обявиха от обкръжението на президента.
 
До момента Еманюел Макрон не е взел страна в дебата около хлороквина, в който вече е въвлечено общественото мнение и политическата класа.
 
От Елисейския дворец подчертаха, че президентът провежда серия от консултации, за да подготви своето тв обръщение към нацията в понеделник вечерта, в което се очаква да потвърди удължаването на ограничителните мерки.

 

Колизеумът в Рим
17:38 | 01 Юни 2020 г.

Колизеумът в Рим отвори за посетители

17:38 | 01 Юни 2020 г.
Колизеумът в Рим може да бъде посетен отново, след като беше затворен около три месеца заради пандемията от новия коронавирус, съобщи ДПА...
Крака
16:49 | 01 Юни 2020 г.

В Англия: Секс, само ако живеете заедно

16:49 | 01 Юни 2020 г.
Сексът с някой, който не живее в дома ти, вече ще е нелегален във Великобритания. Това предвиждат промените в закона, пише metro.co.uk. ...
змия
15:13 | 01 Юни 2020 г.

Младеж загина, след като бе ухапан от една от 20-т...

15:13 | 01 Юни 2020 г.
27-годишен младеж е починал в болницата в испанския град Кадис в областта Андалусия, след като е подал сигнал на спешния телефон 112, че ...
Белгия
14:38 | 01 Юни 2020 г.

Белгия: До двама на маса, само на открито

14:38 | 01 Юни 2020 г.
Кафенетата и ресторантите в Белгия се очаква да заработят отново следващата седмица, след като дейността им бе прекратена през март зарад...
Гърция
13:10 | 01 Юни 2020 г.

Гърция не отмени, но намали карантината при влизан...

13:10 | 01 Юни 2020 г.
7-дневна карантина от 1 до 15 юни ще бъде налагана за всички влизащи в Гърция, които не са си направили тест за COVID 19. Това е новата з...
коронавирус
10:16 | 01 Юни 2020 г.

Косово с нови облекчителни мерки

10:16 | 01 Юни 2020 г.
От днес в Косово влиза в сила третата фаза на постепенното облекчаване на мерките, въведени срещу разпространението на коронавируса, съоб...