3 евро дневен билет за целия обществен транспорт в Австрия

3 евро дневен билет за целия обществен транспорт в Австрия
Австрийското правителство въвежда от 2021 година годишен билет от 3 евро на ден за целия обществен транспорт, включително железопътния, съобщи австрийският министър на инфраструктурата Леоноре Гевеслер.
 
Необходимата безвъзмездна помощ от 240 милиона евро е осигурена, съобщи още мистърът.
 
Коалиционно споразумение на австрийското правителство предвижда годишен билет от едно евро за ползване на обществения транспорт в една провинция, две евро в две провинции и три евро на ден в цялата страна.
 
 
Според решението на правителството на Австрия, годишният билет за цялата страна ще струва общо точно 1 095 евро, което е голямо намаление в сравнение с настоящата цена, тъй като годишният билет само за австрийските железници OeBB струва в цяла Австрия за втора класа почти двойно, т.е. 1 944 евро.
 
В същото време Гевеслер обяви увеличение при нощните влакове, тъй като OeBB ще закупи нови влакове за 500 милиона евро. Австрийското правителство иска нощни влакове по всички линии в страната от 2024 г. и ще ги субсидира с 10 милиона евро годишно.
 
Тези мерки се предприемат едновременно с решението за отмяна на полети, по-къси от 350 километра, а първата „жертва“ на това решение е полетът от Виена до Залцбург, линия, която сега ще бъде заменена от железопътен транспорт.
kanal3

kanal3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *