Българка излетя за Испания, а се озова в... Киев (СНИМКА)

Христина твърди, че не е чула, когато са съобщавали каква е дестинацията на полета

Христина Филева
Източник: Facebook

Христина Филева

Да се озовеш с полет в Украйна, вместо в Испания! В тази абсурдна ситуация попадна една българка, живееща в Англия. Жената имала редовен билет за полет от Лондон за Валенсия. Качила се на самолета, но се озовала в Киев.
 
Христина Филева живее в Англия, решава да посети приятеля си във Валенсия, Испания. Купува си билет, отива на летището в Лондон, но няколко часа по-късно разбира, че не е пристигнала в испанския град, а на другия край на Европа – в Киев, Украйна. Оказва се че е объркала гейта.
 
30-годишната дама, която е родом от България, но в момента живее в Лондон, купува билет за полета до Валенсия в 7:10 ч. от летище Станстед в неделя, 18 октомври, но нещата не тръгват по план.
 
Тя споделя историята в профила си във Фейсбук, като обяснява: "В момента съм в Киев !! Чакам на летището и най-лошото е, че тук няма офис на "Райънеър", така че всичко отнема векове, за да се подреди!"
 
 
След като билетът ѝ бил проверен, тя и останалите пътници не са били извозени с автобус, а са били качени директно на самолета. Христина твърди, че не е чула, когато са съобщавали каква е дестинацията на полета. Имало и съвпадение – мястото, написано в билета на жената, се оказало свободно и в грешния самолет.
 
"Летях от летище Станстед и мисля, че трябваше да отида до порта 44, а съм се озовала на порта 54".
 
Тази грешка обаче не била поправена и тя се качва на борда на самолета, след като служителите са сканирали бордната й карта и са я пуснали към полета до Киев.
 
"Провериха билета ми няколко пъти, дори попитах в самолета в колко часа ще пристигна във Валенсия и ми отговориха, че полета е два часа и петнадесет минути."
 
Тъй като това е полет в ранните часове на сутринта, Христина, която работи като барман, проспива цялото пътуване.
 
Когато пристига с ужас разбира, че не се намира изобщо в Испания, виждайки, че знаците, надписите и полицията са съвсем различни от това, което очаква.
 
Междувременно гаджето на Инка я чака на летището във Валенсия, без да знае какво се е случило.
 
Тя разказва подробно: "Толкова се изплаших, когато полицията започна да се приближава към мен, никой не говореше английски и искаха паспорта."
 
"Най-странното е, че пътувах с европейската си лична карта, но имах паспорт в чантата , така че просто ми сложиха печат и ме изкараха навън."
 
 
Христина разказва, че никой на летището в Киев не разбирал английски и комуникацията била много трудна. Въпреки това успели да помогнат.
 
"Отне доста време, докато разберат какво се случва, защото беше необяснимо как е възможно. Просто на никой не се е случвало и специално в това летище казаха, че досега са нямали такъв случай. Аз, когато пристигнах в Киев, си прекарах целия ден на летището, защото чаках да ми организират хотел и да намерят следващия билет за Испания, тъй като няма никакви полети и нямаше за Испания по това време. За другия ден имаха полет до Манчестър  и след това от Манчестър до Валенсия. Всичко беше покрито от авиокомпанията”, обясни Христина.
 
NOVA потърси и позиция от авиокомпанията, за да обясни как се е стигнало до куриозната грешка. Все още няма отговор. А Христина тепърва ще търси правата си.
Великобритания
08:17 | 24 Ноември 2020 г.

Великобритания с нова система за тестване за COVID...

08:17 | 24 Ноември 2020 г.
Великобритания ще пусне нова система за тестване на коронавирус за пътуващи, пристигащи от високорискови страни на 15 декември. &nbs...
Крал Фелипе VI
08:00 | 24 Ноември 2020 г.

Испанският крал Фелипе VI е под карантина

08:00 | 24 Ноември 2020 г.
Испанският крал Филип VI ще бъде в карантина след контакт с лице, което е заразено с коронавирус, съобщава ТАСС, позовавайки се на "...
Коледа
21:52 | 23 Ноември 2020 г.

Поетапно отваряне на Европа преди Коледа

21:52 | 23 Ноември 2020 г.
Животът отново тече в „Растро“, най-емблематичният пазар в Мадрид, след осеммесечно затваряне поради COVID-19. Прави го бавно...
полиция
20:29 | 23 Ноември 2020 г.

Босна и Херцеговина удължи полицейския час с 14 дн...

20:29 | 23 Ноември 2020 г.
Кризисният щаб на Федералното министерство на здравеопазването на Босна и Херцеговина удължи днес мерките за предотвратяване на разпростр...
ресторант
18:06 | 23 Ноември 2020 г.

Люксембург затваря барове и ресторанти до средата ...

18:06 | 23 Ноември 2020 г.
Люксембург, малка държава на кръстопътя на Франция, Германия и Белгия, ще затвори барове, кафенета, ресторанти, кина и фитнес-зали до 15 ...
16:49 | 23 Ноември 2020 г.

ЕК дава 200 робота за дезинфекция на европейски бо...

16:49 | 23 Ноември 2020 г.
Като част от постоянните си усилия за справяне с разпространението на коронавируса и за предоставяне на необходимото оборудване на държав...