Жертвите на кървавия атентат в Ница: Всичко, което знаем до този момент

Шон Коупланд и сина му
Източник: Facebook

Шон Коупланд и сина му

Започнаха да стават ясни имената на жертвите на покъртителното нападение във френския град Ница, при което загинаха най-малко 84 души и десетки бяха ранени.

Шофьор на камион се вряза в тълпа по време на фойерверките в чест на Деня на Бастилията. Френският президент Франсоа Оланд заяви, че терористичната атака е "абсолютен ужас" и удължи извънредното положение в страната, което трябваше да приключи на 26 юли, с още три месеца.

Сред жертвите има двама американци и швейцарка. Външното министерство на Естония също потвърди за двама свои граждани, които са пострадали при атаката, като обяви, че ще разкрие още подробности.

Учител и двама ученици от Германия са били също сред убитите, съобщиха от правителството в Берлин. Трите жертви са посетили Ница, за да отпразнуват успешно полагане на изпитите.

Мъж отдаде почит на майка си, която е била мюсюлманка и е загинала при нападението, като я описа като човек, изповядвал "истински ислям". 38-годишният Хамза Чарихи заяви, че майка му Фатима "носеше забрадката и изповядваше истинска и балансирана религия. Истински ислям. Не този на терористите."

От своя страна руското външно министерство съобщи за руски турист, който е убит при нападението, а други трима са с неизяснен статус.

21-годишната студентка от Финансовия университет в Москва Виктория Савченко е била убита на място, докато се разхождала със своята приятелка Полина. Полина описва как е видяла камиона-убиец да идва към тях през тълпата. Сред жертвите са и един украинец и двама арменци.

До този момент са известни имената на следните жертви:

Шон и Броуди Коупланд

Семейство Коупланд

Шон Коупланд – на 52 години, от Остин, Тексас, е бил убит заедно с 10-годишния си син Броуди. Член на семейството – Хейли Коупланд, разказа, че Шон е бил на ваканция със съпругата си Кимбърли и децата им във Франция, за да отпразнуват рожден ден.

Броуди е членувал в бейзболен клуб в родния си град, който публикува негова снимка в профила си във Facebook и изказа съболезнования към "прекрасното семейство".

Линда Казанова

Линда Казанова – на 54 години, от Аньо Тичино, Швейцария. За смъртта й потвърди нейният брат Ивано Казанова. Тя е била на почивка със съпруга си Гийес и е известна в родината си като първата жена експерт по обичаите в Тичино.

Фатима Чарихи

Фатима Чарихи

За смъртта й е информирал нейният син Хамза, като е представил нейн документ за самоличност пред френски медии. "Тя беше първата жертва. Брат ми се опита да я свести, но лекарите ни казаха, че е починала на място." Г-н Чарихи описа майка си като "необикновена" и добави, че е изповядвала истински ислям. 

Емили Шеврие и Хюго са в неизвестност.

Александър Торе, Кристел Нунез и дъщеря им Лу - също в неизвестност.

Етикети: Терор в Ница
Европейската комисия
13:11 | 29 Май 2020 г.

ЕК: Европейската икономика се нуждае от 720 млрд. ...

13:11 | 29 Май 2020 г.
Бизнесът на държавите от ЕС още през 2020 г. ще се нуждае от ликвидност, еквивалентна на сумата от 720 милиарда евро, за да се избегне въ...
Милано
11:58 | 29 Май 2020 г.

Италия след COVID-19: Приходите от туристическа ин...

11:58 | 29 Май 2020 г.
Пандемията COVID-19 е нанесла на италианската туристическа индустрия толкова големи щети, че през 2020 г. приходите й ще намалеят с 80% в...
Европейски съюз
11:27 | 29 Май 2020 г.

Вижте кои държави в ЕС отварят границите и кога?

11:27 | 29 Май 2020 г.
С облекчаването на мерките, въведени поради пандемията от коронавирус, страните от ЕС започват да отварят границите си, така че мнозина с...
Респиратори
10:16 | 29 Май 2020 г.

Премиерът на БиХ разследван за афера с респиратори

10:16 | 29 Май 2020 г.
Премиерът на федерацията на Босна и Херцеговина Фадил Новалич, директорът на Управлението за гражданска защита Фахрудин Солак и собствени...
21:58 | 28 Май 2020 г.

Гърция с план за ползване на евросредствата до окт...

21:58 | 28 Май 2020 г.
Гърция ще опише подробно как ще използва отпуснатите средства за възстановяване на икономиката си от коронавирусната пандемия през октомв...
Цветан Василев
20:22 | 28 Май 2020 г.

В Белград отново отложиха делото за екстрадирането...

20:22 | 28 Май 2020 г.
Висшият съд в Белград днес отложи делото, на което трябваше да бъде изслушан банкерът Цветан Василев, във връзка с искането на властите в...