Кметът на София Йорданка Фандъкова провери ремонта на кукления театър

Фандъкова: През следващата година предвиждаме цялостен ремонт на Театър София
Източник: Канал 3

Фандъкова: През следващата година предвиждаме цялостен ремонт на Театър София

Няма нищо по-приятно от резултата от инвестиции в изкуство и по-конкретно изкуство за децата. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на ремонта на филиала на Кукления театър в столицата.

"Радвам се, че сме на финала на цялостната реконструкция на салона на Столични куклен театър - един театър, с който се гордеем. Имат много успехи, печелят много награди, но децата на София заслужават да се радват на театъра в най-добрата среда“, добави още кметът. Фандъкова допълни, че в хода на ремонта е поискано и допълнително финансиране за изграждане на платформа за декорите.

"Тя вече се изпълнява осигурихме допълнителни средства. Около половин милион лева е стойността на ремонта на цялата сграда“, обясни тя.

Вижте още новини от България и света 

"Освен салона и сцената, където артистите играят, са направени и всички помещения, свързани с артистите: гримьорните, тоалетните, включително и за деца и хора с увреждания. Остава да се направи рампата, да се довърши платформата и да се закърпи всичко това“, заяви още столичният кмет. По думите ѝ ремонтът на Столичния куклен театър ще приключи в края на октомври, а от ноември ще започнат репетициите и представленията.