Кметът на София раздаде храна на нуждаещи се в ж.к. "Люлин"

Кметът на София раздаде храна на нуждаещи се в
Източник: Канал 3

Кметът на София раздаде храна на нуждаещи се в "Люлин"

Започва инициатива за доставка на топъл обяд по домовете на нуждаещи се хора. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова и се включи в раздаването на храна в магазин на верига супермаркети в ж.к. "Люлин". Кампанията е възможна благодарение на доброволци, хранителни магазини и ресторанти, които са се включили.
 
Ще бъдат подпомагани социално слаби и хора в кризисните центрове, уточни Фандъкова. По думите ѝ много хора са изразили желание да помагат и дори в момента над 100 доброволци стоят на практика без задачи. Йорданка Фандъкова посочи, че други дарители предоставят топъл обяд на полицаите, които са на КПП-тата.
 
Хранителни магазини и ресторанти се включват в новата инициатива за “Топъл обяд“, с която ще бъдат подсигурени социално слабите и възрастни хора. Храна е осигурена и за служителите на МВР на КП пунктовете, както и за доброволците, които се включват в подкрепа на инициативата.
 
По повод съдбата на бездомните хора Йорданка Фандъкова каза, че 80 души са настанени в социални домове, за да не бъдат излагани на опасността от коронавируса.