На Витоша в празничните дни

15:02 | 23 Декември 2018 г.

На Витоша в празничните дни

В почивните дни около Коледа, все повече жители  и гости на столицата се качват в планината. Пропускателният режим на автомобили се организира от Общинска полиция. Колите се отбиват на обособени места, за да няма струпване на коли и закъсали около хижа „Алеко“. Какви са условията за туризъм на Витоша и как да сме най-подготвени за преход в планината, разказват Ивелина Николова и операторът Симеон Войнов…

Ако сте решили да избягате от София и да дишате по-чист въздух на Витоша, винаги тярбва да се информирате за условията в планината.

Топла зимна екипировка, зареден мобилен телефон и храна, са само част от задължителните условия преди да тръгнете на разходка или преход.

Всички бази на Планинската спасителна служба са оборудвани и екипите да готови дори за най-екстермни ситуации.

Тези, които не могат да карат ски и сноуборд също могат да се забавляват в планината. Спускането с шейни все още е на мода, а по-възрастните даже пазят модели като този – от далечната 1961 година.

Пътят към Витоша е опесъчен, машините са готови да действат при необходимост. Ако решите да оставите автомобила си, то автобусите и кабинковият лифт са на ваше разположение. Изисква се само желание да прекарате един снежен празничен ден на Витоша…

 

Етикети: Витоша , ски

гледай на живо

29.09.2020
 • в момента
  Новини
 • 00:20
  Спорт в обектива
 • 01:00
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин