"Имате думата" на 27.06.2020г: Гост е Тодор Стойчев – бюро на европейския парламент в България

21:59 | 27 Юни 2020 г.

"Имате думата" на 27.06.2020г: Гост е Тодор Стойчев – бюро на европейския парламент в България

В момента най-голямото предизвикателство пред ЕС е пакета от мерки, който трябва да бъде приет за преодоляване на икономическите последствия. Това съобщи в ефира на „Имате думата” по Канал 3 Тодор Стойчев – бюро на европейския парламент в България.

"Консенсус в Еропейския парламент има. В момента въпроса за т.н. пакет за възтсановяване, който беше предложен от Евриопейската комисия, в размер от 750 млрд. евро при държавите членки, които трябва да постигнат съгласие какъв точно трябва да бъде размера на безвъзмездните средства и на заемите от страна на държавите членки и как точно да бъдат разпределени.", допълни той. 

"Европейският съюз е минавал през много кризи, така че се надявам и след тази криза да излезем по-силни. Надявам се това през което преминаваме да ни помогне да се справяме с кризи, които ще се случват и в бъдеще. В момента слава богу Европа не е най-засегнатия от коронавируса континент в световен мащаб, но като цяло кризата в първото и проявление беше най-силна именно в Европа. Никой не беше подготвен за реакция на такова събитие, каквото се случи. Много национални правителства са си имали различни планове, но никой не е учаквал толкова бързо да ни застигне това нещо и в такива мащаби", обясни Стойчев. 

Етикети: Имате думата

гледай на живо

09.08.2020
 • в момента
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 19:45
  Парчета от реалността
 • 20:00
  Новини
 • 20:20
  Интервю с Наделина Анева