"Офанзива с Любо Огнянов": Гост е Антоанета Христова, политически психолог

19:54 | 04 Юли 2020 г.

"Офанзива с Любо Огнянов": Гост е Антоанета Христова, политически психолог

Президентът стана президент чрез политическото си присъствие като политическа партия. Той влезе като категоричерн избор да бъде политически опонент, а не държавен глава, който трябва да бъде обединител на нацията. Това съобщи в предаването на Канал "Офазнива с Любо Огнянов", Антоанета Христова, политически психолог. 

"Той избра конфронтацията. Съвсем естествено е напрежението да се повдигне сериозно и да има битка между политически институции с наближаването на изборите. Той иззема функциите на БСП. Отношенията му с БСП е като едно сложно танго ми изглежда БСП е тежка ситуация , президентът е политическата партия съставено от него и неговите експерти. БСП не е наясно с бъдещото си лидерство. Радев изземва ситуации които БСП може да отиграе. Конфликтът е много по-интересен от конфликта в център дясно, допълни тя. 

"Много е важно кой ще е лидерът в БСП, каза Христова. В БСП се осъзнава, че имат нужда от собствен кандидат за президент. Към днешна дата Румен Радев не знае какво ще прави, коментира Христова. Той няма намерение да прави партия, той иска да управлява процеси в общественото мнение, обясни политическият психолог.

"Има одобрение към активността на прокуратурата, подчерта Христова. Хората не се задълбочават в тези чатове, но си казват: И тук има проблем. В позиция на секретар има възможност за влияние", заяви Христова относно позицията на Пламен Узунов като секретар в президентската институция.

"Мая Манолова има изключителна енергия, тя послуша някои хора и претърпя серия от неуспехи, които не предполагат успешна кампания и добър резултат на изборите, обясни политическият психолог относно проекта на Мая Манолов.

гледай на живо

06.08.2020
 • в момента
  Новини
 • 16:30
  Кухнята на Звездев
 • 17:00
  Новини
 • 17:20
  Другото лице