"Офанзива с Любо Огнянов" на 04.07.2020г: Гост е Димо Гяуров, бивш директор на разузнаването

20:03 | 04 Юли 2020 г.

"Офанзива с Любо Огнянов" на 04.07.2020г: Гост е Димо Гяуров, бивш директор на разузнаването

Аз мисля, че няма нищо изненадващо и българското общество е свикнало да чува подобни новини ако не от България, то поне от останалите европейски държави. Това коментира в ефира на предаването на Канал 3 "Офанзива с Любо Огнянов" Димо Гяуров, бивш директор на разузнаването по отношение на арестувания за тероризъм българин от сирийски произход.

"Със сигурност има хора, които искат да се включат в една или друга терористична организация. Преди година, две, бяхме свидетели на страшно много опити, включително на преминаване по нашата територия на хора, които искат да се присединят към една или друга терористична групировка на територията на Сирия. Вероятно е въпрос на малко по-дълго време обществото да научи всичко, защото убеден съм, че на този етап, прокуратурата не ни дава цялата информация, което е съвсем в реда на нещата, обясни бившият директор на разузнаването. 

"Би могло да има една оперативна игра, която още не е завършила, би могло да се извършва координация с чужда служба. Така или иначе, аз не мисля, че има нещо сериозно и притеснително за българските граждани, още повече, че главният прокурор съобщи, че няма никакви достоверни данни за подготвяне на каквото и да било терористично действие, на територията на България. Предполагам, че обвинението е повдигнато на формално основание.", смята той. 

гледай на живо

05.08.2020
 • в момента
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 20:20
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива