"Имате думата": Актуалните вътрешнополитически сюжети- Политика или скандал?

21:12 | 04 Юли 2020 г.

"Имате думата": Актуалните вътрешнополитически сюжети- Политика или скандал?

Една от основните причини за профанизацията на политическото, която наблюдаваме от много години е синдрома на социалната мрежа. Това съобщи в предаването „Имате думата” на Канал 3, д-р Борислав Цеков, доктор по конституционно право. 
 
„Преди да се появят социалните мрежи и по този начин да демократизират до крайност възможността за публична изява, обществото имаше различни видове сита за публичното говорене, за публикацията, за писането, за изразяването на становище, което да се ретранслира към по-широка аудитория”, допълни той.
 
„С демократизирането на публичната дискусия, която беше първоначално, започнаха да се генерират и лоши ефекти. Част от това е и сриването на авторитетите. Сега всеки може да излезе и да оплюе един професор. Това става публично чрез социалната мрежа, чрез нейния виртуален площад.  Точно както едно време можеше да излезеш на площада и да се присмееш на някого.", каза д-р Борислав Цеков
 
„Лошото в момента е, че една голяма част от политиците и публичните фигури, започнаха да се влиаян от това, което се говори в социалната мрежа”, допълни той. 
 
„Социалните мрежи са просто един инструмент, каза от своя страна Николай Облаков- главен редактор на платформата „Консерваторь”. 
 
„Не смятам, че това е аргумент за оръжие. Те могат да бъдат използвани както за много добро, така и за много зло. Всъчщност, в момента нито политичците, нито депутатите, нито хората са по-прости от тези, които са били преди”, допълни той.
Етикети: Имате думата

гледай на живо

15.08.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:10
  Другото лице
 • 07:25
  Имате думата
 • 08:00
  "Социална мрежа" - избрано