"Имате думата" на 05.07.2020г: Д-р Мартин Табаков: Спецификата при Тръмп е, че той залага на шоуто

20:59 | 05 Юли 2020 г.

"Имате думата" на 05.07.2020г: Д-р Мартин Табаков: Спецификата при Тръмп е, че той залага на шоуто

Интересът, който го има по отношение на изборите за президент на САЩ не е аналогичен с изборите в Китай и Русия, тъй като там ние знаем какъв ще е резултата.  Има един специфичен фактор, който касае директно Доналд Тръмп и който предизвиква  интерес у нас. При него не става дума само за политика, става дума и за шоу. Това съобщи в предаването на Канал 3 „Имате думата” Д-р Мартин Табаков, председател на ИДП.

Тръмп изключително много промени публичното излъчване , правилата на играта, в целия изборен смисъл и по някакъв начин привлече към себе си внимание, което едва ли иначе щеше да бъде същото. Когато говорим за Доналд Тръмп виждаме, че получаваме не само политика, но получаваме и някакъв елемент на нещо различно от политика. Това допълнително обуславя допълнителния интерес, който има към него”, обясни Табаков.

Ние виждаме, след Тръмп се случиха подобни на него фигури като публично политическо присъствие. Това се случи и в лицето на президента на Бразилия Жаир Болсонаро и това, което ни е най-близко, Борис Джонсън във Великобритания. И двамата са такъв тип политици при които ние разпознаваме нещо, което сме видели при Доналд Тръмп”, допълни той.

Етикети: Имате думата

гледай на живо

15.08.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:10
  Другото лице
 • 07:25
  Имате думата
 • 08:00
  "Социална мрежа" - избрано