Васил Василев: Отдавна такъв случай на масово убийство не е имало (ВИДЕО)

Кучето е разстреляно, защото е било заплаха за извършителите

Източник: Канал 3

Още по темата

Отдавна такъв тежък случай  в криминалистиката не е имало. Това говори за хладнокръвно извършено убийство или извършено от страх. Това каза Васил Василев в предаването „Денят на живо” по темата за жестокото престъпление в Нови Искър.

„Версиите по които се работи не са една или две и те трябва да се селектират. Много интересен образ е жената, защото в момента на този празник ако всичките им отношения бяха наред,  тя щеше да е там. Убийците са решили, че тя е потенциална опасност. Те са оставили на местопрестъплението следи”, каза той.

„Кучето също е разстреляно, защото е възможно то да реагира към извършителите. Никой не може да влезе в техните глави да каже какво ги е накарало да извършат това. Те са се опитали да прикрият и тялото на жената.  Единственото, което можем да направим сега е да гадаем. За мен един от ключова е Кети. Много важно е разследването, което предстои. Местопроизшествието трябва да бъде строго охранявано”, категоричен беше Васил Василев. 

Оставили са страшно много гилзи на местопрестъплението, аз се сещам за едно чешко малокалибрено оръжие, на което може да се сменя цевта, посочи още той.

Много въпроси има около жената - има ли някакви следи там. В тефтерчето й видяхме много суми. Защо е на това място, но ние гадаем, а може да излезе съвсем различно нещо, посочи Василев.

Трябва да се знае, че това е убийство с много голям обществен резонанс, каза бившият генерал от МВР.

Тук има някакъв мотив, нещо се е случило вътре, за да се задейства този механизъм на масово убийство. Ако е виновен мъжът, най-елементарно е да е извикан навън, да се разговаря с него, а хората да останат непокътнати, каза още той. 

Теренът трябва да бъде запазен много стриктно, ако започне да вали, той трябва да се покрие дори, посочи ексшефът на полицията. Трябва да се види кой е открил труповете. Този човек е много важен, може нещо да таи в него, казва Василев. 

Трябва да се провери кръгът около това убийство. Ако това престъпление не се разкрие, не е много добре. Обществото чака това престъпление да бъде разкрито и да се видят мотивите. Разкритието трябва да се изучи в школите на МВР, каза още бившият полицейски шеф. 

Етикети: Денят на живо
14:35 | 23 Октомври 2018 г.

Искаме ли Македония, поделена между България и Алб...

14:35 | 23 Октомври 2018 г.
Договорът от Преспа между Гърция и Македония ще донесе стабилност на Балканите и ще намали турското влияние в региона, смята бившият гръц...
20:27 | 22 Октомври 2018 г.

Първан Симеонов: Не се знае дали нервите на Бойко ...

20:27 | 22 Октомври 2018 г.
Изказването на Симеонов прилича на капка, която може да прелее чашата. Просто не се говори така. В политиката ако кажеш нещо подобно, не ...
Гостите в предаването \
18:55 | 21 Октомври 2018 г.

Татяна Буруджиева: Пред БСП стои само една алтерна...

18:55 | 21 Октомври 2018 г.
Татяна Буруджиева, политолог и обществен анализатор, в ексклузивно интервю за предаването „Беновска пита” по „Радио К2&...
Пламен Димитров: Борисов помирява ОП , Каракачанов слага синя каска, а след два дена пак се случва нещо
18:40 | 21 Октомври 2018 г.

Пламен Димитров: Борисов помирява Обединени патрио...

18:40 | 21 Октомври 2018 г.
Пламен Димитров, президент на КНСБ, в ексклузивно интервю за предаването „Беновска пита” по „Радио К2” и „К...
Гостите в предаването \
18:04 | 21 Октомври 2018 г.

Красен Кралев: Президентът Радев трябва да е партн...

18:04 | 21 Октомври 2018 г.
Красен Кралев, министър на младежта и спорта, в ексклузивно интервю за предаването „Беновска пита” по „Радио К2” ...
Лиляна Павлова: И аз, с Борисов, се извинявам за Симеонов на майките и увредените деца
17:30 | 21 Октомври 2018 г.

Лиляна Павлова: И аз, с Борисов, се извинявам за ...

17:30 | 21 Октомври 2018 г.
Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на Европейския съюз, в ексклузивно интервю за предаването „Беновс...

гледай на живо

23.10.2018
 • в момента
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 20:00
  Денят на живо
 • 21:00
  Новини
 • 21:15
  Спорт в обектива