Васил Василев: Отдавна такъв случай на масово убийство не е имало (ВИДЕО)

Кучето е разстреляно, защото е било заплаха за извършителите

Източник: Канал 3

Още по темата

Отдавна такъв тежък случай  в криминалистиката не е имало. Това говори за хладнокръвно извършено убийство или извършено от страх. Това каза Васил Василев в предаването „Денят на живо” по темата за жестокото престъпление в Нови Искър.

„Версиите по които се работи не са една или две и те трябва да се селектират. Много интересен образ е жената, защото в момента на този празник ако всичките им отношения бяха наред,  тя щеше да е там. Убийците са решили, че тя е потенциална опасност. Те са оставили на местопрестъплението следи”, каза той.

„Кучето също е разстреляно, защото е възможно то да реагира към извършителите. Никой не може да влезе в техните глави да каже какво ги е накарало да извършат това. Те са се опитали да прикрият и тялото на жената.  Единственото, което можем да направим сега е да гадаем. За мен един от ключова е Кети. Много важно е разследването, което предстои. Местопроизшествието трябва да бъде строго охранявано”, категоричен беше Васил Василев. 

Оставили са страшно много гилзи на местопрестъплението, аз се сещам за едно чешко малокалибрено оръжие, на което може да се сменя цевта, посочи още той.

Много въпроси има около жената - има ли някакви следи там. В тефтерчето й видяхме много суми. Защо е на това място, но ние гадаем, а може да излезе съвсем различно нещо, посочи Василев.

Трябва да се знае, че това е убийство с много голям обществен резонанс, каза бившият генерал от МВР.

Тук има някакъв мотив, нещо се е случило вътре, за да се задейства този механизъм на масово убийство. Ако е виновен мъжът, най-елементарно е да е извикан навън, да се разговаря с него, а хората да останат непокътнати, каза още той. 

Теренът трябва да бъде запазен много стриктно, ако започне да вали, той трябва да се покрие дори, посочи ексшефът на полицията. Трябва да се види кой е открил труповете. Този човек е много важен, може нещо да таи в него, казва Василев. 

Трябва да се провери кръгът около това убийство. Ако това престъпление не се разкрие, не е много добре. Обществото чака това престъпление да бъде разкрито и да се видят мотивите. Разкритието трябва да се изучи в школите на МВР, каза още бившият полицейски шеф. 

Етикети: Денят на живо
19:50 | 23 Януари 2018 г.

Посланикът на Корея пред Канал 3: В Пьончан бяха д...

19:50 | 23 Януари 2018 г.
Пьончан спечели домакинство на зимните олимпийски игри след два неуспешни опита. Желанието на корейците да са домакин на олимпиада за вто...
САЩ използва кюрдите срещу терористите от ИД, а накрая ги изостави
10:12 | 23 Януари 2018 г.

САЩ използва кюрдите срещу терористите от ИД, а на...

10:12 | 23 Януари 2018 г.
Коментар на Кристиан Майер във "Франкфуртер алгемайне цайтунг" Съвсем доскоро кюрдите изглеждаха като големите победители о...
Румен Радев
23:12 | 22 Януари 2018 г.

Единението - най-трудната задача в президентското ...

23:12 | 22 Януари 2018 г.
Социолози и коментатори се надпреварват да анализират първата година от мандата на президента Румен Радев. Щях да го направя и аз, докато...
Гръцки вестник иска скандална подялба на Македония и обща граница със Сърбия
21:34 | 22 Януари 2018 г.

Гръцки вестник иска скандална подялба на Македония...

21:34 | 22 Януари 2018 г.
Гръцкият вестник "Elefteri ora“ публикува карта за разделянето на Македония като илюстрация на коментар, озаглавен "...
Емил Асемиров: Меркел може би донесе дневния ред на нашето европредседателство
21:03 | 22 Януари 2018 г.

Емил Асемиров: Меркел може би ни донесе дневния ре...

21:03 | 22 Януари 2018 г.
Вероятно целта на посещението на Меркел в България не бе толкова да засвидетелства уважение, колкото да предостави списъка с важ...
Политологът Делийски: Поведението на първата дама е една от слабостите на президента Радев
20:11 | 22 Януари 2018 г.

Политологът Делийски: Поведението на първата дама ...

20:11 | 22 Януари 2018 г.
Акцентите и разговорите около поведението на първата дама бяха една от слабостите на президента Румен Радев в първата година от мандата м...

гледай на живо

24.01.2018
 • в момента
  Повторения
 • 06:00
  Кухнята на Звездев
 • 06:30
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Парламентът на живо