Бойко Борисов: Щабът започва масирано тестове на Банско, страх ме е Цветница и Великден да не ни вкарат в пик

Бойко Борисов: Щабът започва масирано тестове на Банско, страх ме е Цветница и Великден да не ни вкарат в пик
„Ще изпратим стотина защитни облекла за нашите братя от Северна Македония. Има лекарства, които дават добър резултат, – дали са на хининова основа, но има опасения, че са токсични, – към този момент няма лекарство, което да лекува коронавирус в света. Но тези, които помагат, сме осигурили максимално количество в момента. Няма един болен у нас, който да не е лекуван с препарат или лекарство, което да е помогнало и да не сме го внесли“. Това заяви на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб министър-председателят Бойко Борисов.
 
„Борисов посочи, че към момента няма лекарство в света, което да лекува коронавирус. Няма нито един болен, който да не е лекуван. Ние сме осигурили препарати, които помагат в другите държави“, добави той.
 
„Българската индустрия произвежда в пъти по-качествени облекла от големи империи. 9 ч. ще се срещнем технолозите на няколко завода. 12 ч. с премиера Конти имам разговор. Имаме промишлени количества от споменатата субстанция, но за да го наричаме лекарство трябва да премине през всичките стъпки. Надявам се университетите в Мелбърн, Италия и България обединени заедно да работим усилено по темата за лекарствата. Работим много усилено по темата с лекарствата. Не бива да казваме „хоп“ преди да сме скочили“, обясни Борисов.
 
 
„В рамките на дни променихме индустриите си. Щабът дава предложения, правителството взема решения и носи отговорност. Разпоредил съм на щаба да започне масирано тестове на Банско. Днес ще имам среща с доц. Мангъров, с него сме добри приятели, нямаме конфликт. В Европа 150 евро струва един тест без машинката“, добави той.
 
„Само Германия може да ни съперничи по въведени мерки, всички хора са дисциплинирани и с маски на работа. Ние с щаба обмисляме как да използваме парковете, да не се получи струпване. Може да е на часове, като в магазините. Страх ме е Цветница и Великден да не ни вкарат в пик на коронавируса. Ние сме вързани с икономиките на Франция, Италия, ние сме част от глобалната икономика, няма как да съществуваме без тях. 
 
Проф. Кантарджиев съобщи, че хората в Банско ще бъдат изследвани, за да се види дали след контакта в магазините са изградили имунитет или има още заразени. Минали са повече от 2-3 седмици откакто са били в контакт с вируса, да се види дали са го изкарали леко, дали са изградили антитела.
 
 
kanal3

kanal3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *