Съдия Миталов мълчи пред Канал 3, върна се на работа (ВИДЕО, СНИМКИ)

Съдия Миталов мълчи пред Канал 3, върна се на работа (ВИДЕО, СНИМКИ)
Съдия Андон Миталов, посочен от Държавния департамент на САЩ като замесен в „сериозна корупция“, се върна на работа в спецсъда. Той беше излязъл в болничен в разгара на скандала през миналата седмица. 
 
Пред Канал 3 Миталов отказа да коментира дали се е срещал с адвокатите на Николай Малинов от „Русофили“, отказа да коментира и наложената му забрана да влиза в САЩ. Именно съдия Миталов разреши на обвиняемия в шпионаж да пътува до Русия в края на миналата година, за да бъде награден от Путин. 
 
 
По случая със съдия Миталов заместник-помощник държавния секретар за Европа и Евразия Матю Палмър, който се срещна с премиера Борисов вчера в София, заяви: „В готовност сме да предоставим данни на компетентните български власти, когато това е необходимо.
 
Ние сме готови да се борим с корупцията, да назоваваме лицата, които участват в корупционни практики. Искаме да се уверим, че хората са наясно, че САЩ застават твърдо и уверено в подкрепа на доброто управление, прозрачността и отговорността и ролята, която лицата, заемащи публични длъжности, играят за гарантирането на доброто управление“.
 
Припомняме, че правосъдният министър Данаил Кирилов поиска в края на миналата седмица ВСС да уволнят съдия Миталов. 

kanal3

kanal3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *